Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí stehna na cibuli

Krůtí stehna na cibuli

4/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1971 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 320 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení krůtího masa, cibule, rajčat a voňavého koření vás okouzlí. Skvělý nedělní oběd!

Suroviny

olivový olej 1 PL
hodí se horní i spodní, celkem cca 1750 g, v celku
lze nahradit malými žlutými cibulemi, celkem cca 750 g, oloupané, ale v celku
česnek 2 stroužky
oloupané, ale v celku
voda 300 ml
horká, lze nahradit drůbežím vývarem nebo zeleninovým vývarem
konzerva, sekaná
tymián 4 snítky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Olej zahřejte na vysokém plameni v kastrolu vhodném do trouby či v pekáči.

2

Vložte stehna (horní můžete svázat kuchyňským provázkem) a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to tři až čtyři minuty z každé strany. Pak maso vyjměte a dejte stranou.

3

Plamen trochu stáhněte, na olej vhoďte cibuli a opékejte ji asi deset minut, aby začala karamelizovat.

4

Přidejte česnek a ještě minutu míchejte, pak do nádoby vlijte vodu i rajčata a vhoďte bobkové listy.

5

Vložte maso, osolte, opepřete a pokryjte tymiánem. Přiklopte poklicí a vložte do trouby.

6

Duste třicet až pětačtyřicet minut při 220 /200 °C, pak zmírněte teplotu na 180/160 °C a pečte ještě hodinu až hodinu a půl, podle velikosti masa.

7

Zhruba dvacet až třicet minut před plánovaným koncem pečení nádobu odklopte a maso přelijte vypečenou šťávou.

8

Podávejte s krutony, čerstvým pečivem, rýží či bramborovou kaší. Druhý den je ještě lepší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

26.06.2010 17:34
Tak jsem to zkusila - sice z kuřecími stehny, ale také to bylo výborné. Jednoduché a bezva bylo, že mezitím než se to udusilo v troubě jsem udělala spoustu další práce.. :o) Stehna byla hned pryč, příště to asi zkusím z čtvrtkami kuřete nebo krůty :o)
06.01.2010 23:15
Skvelý, jednoduchý recept z pár surovín!
09.01.2010 15:12
Suhlasím. V časovej núdzi som namiesto rajčín použila domáci kečup. Bolo to vynikajúce, doporučujem vyskúšať.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč