Stejně lze upravit králíka
Podle receptu Tamary Kostelíčkové z Brna
Ingredience
- 600 g vykostěného krůtího stehna
- 1 cibule
- sůl, pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- trocha kmínu
- 200 g čerstvých nebo hrst sušených hub
- 200 ml vývaru
- 100 ml bílého vína
- 100 ml smetany
- čerstvá petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
Pokud máme sušené houby, namočíme je v misce s vodou, čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky nebo na plátky.
-
V kastrolu necháme rozehřát olej a prudce v něm osmahneme maso. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Přidáme namočené houby i s vodou, podlijeme trochou vývaru a bílým vínem.
-
Necháme přikryté společně dusit 40 minut. Když je maso měkké, přilijeme smetanu, promícháme a stáhneme z ohně.
-
Nakonec přimícháme čerstvou nasekanou petrželku. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.