Reklama
Krůtí roláda na víně
Fotogalerie:

Krůtí roláda na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno. 

Věra Lipovská, Olomouc

Ingredience

  • 850 g krůtích prsou
  • trocha soli
  • 50 g sušených rajčat naložených v oleji
  • 4 rohlíky (den staré)
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 cibule
  • 250 ml bílého vína
  • 200 ml drůbežího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí prso podélně rozřízneme, ale nedořízneme až do konce, aby se otevřelo „jako kniha". Přes potravinářskou fólii maso rozklepeme na větší plát. 

  2. krok2

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, promícháme a necháme vsáknout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky a přidáme do nádivky i s trochou oleje z rajčat. Osolíme a dochutíme sušeným nebo čerstvým tymiánem. 

  3. krok3

    Na rozklepaný plát masa naneseme připravenou nádivku, zarolujeme a upevníme provázkem. Vložíme do pekáče společně s nakrájenou cibulí a zalijeme vínem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 1,5 hodiny, roládu dle potřeby průběžně podléváme. Podáváme se šťouchanými brambory smíchanými s orestovanými špenátovými listy a plátky česneku.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Nedělní štóla

Nedělní štóla

Je mi 13 let a štólu jsem pekla už několikrát. Šárka Daňhelová, ...
Škola vaření /20.10.09
Kohoutek na víně

Kohoutek na víně

Jako přílohu podáváme francouzskou bagetu.

Aneta Lavičková, Liberec

Škola vaření /10.07.16
Ořechové rohlíčky III

Ořechové rohlíčky III

Maminka je peče nejlíp na světě. Snědla bych je na posezení.
Anička Kuptová, Brno
...
Škola vaření /12.11.08
Čokoládové muffinky

Čokoládové muffinky

Mám ráda moučníky a ty nejlepší umím dokonce sama upéct.
Lenka Petrášová, ...
Škola vaření /10.10.08
Marocká směs na kuskusu

Marocká směs na kuskusu

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit ...

Škola vaření /24.06.15
Tvarohové muffinky

Tvarohové muffinky

Mám pět let a často pomáhám v kuchyni při pečení dobrot.
Anežka Sladká, ...
Škola vaření /02.07.13
 

Nejnovější

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
Jogurtová buchta s třešněmi

Jogurtová buchta s třešněmi

Snadný recept, který zvládne každý.

Kateřina Šmejkalová, Ostrava

Sladký život /27.05.17
Čokoládový sen

Čokoládový sen

Upéct tento dezert mě naučila má přítelkyně. Díky němu věřím, že láska ...

Sladký život /27.05.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Taco shells s masovou směsí

Taco shells s masovou směsí

Tyto kukuřičné placky taco mají tvar mušlí.

Kateřina Likárková, Hradec ...

Všehochuť /26.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama