Reklama
Krůtí roláda na víně
Fotogalerie:

Krůtí roláda na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno. 

Věra Lipovská, Olomouc

Ingredience

  • 850 g krůtích prsou
  • trocha soli
  • 50 g sušených rajčat naložených v oleji
  • 4 rohlíky (den staré)
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 cibule
  • 250 ml bílého vína
  • 200 ml drůbežího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí prso podélně rozřízneme, ale nedořízneme až do konce, aby se otevřelo „jako kniha". Přes potravinářskou fólii maso rozklepeme na větší plát. 

  2. krok2

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, promícháme a necháme vsáknout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky a přidáme do nádivky i s trochou oleje z rajčat. Osolíme a dochutíme sušeným nebo čerstvým tymiánem. 

  3. krok3

    Na rozklepaný plát masa naneseme připravenou nádivku, zarolujeme a upevníme provázkem. Vložíme do pekáče společně s nakrájenou cibulí a zalijeme vínem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 1,5 hodiny, roládu dle potřeby průběžně podléváme. Podáváme se šťouchanými brambory smíchanými s orestovanými špenátovými listy a plátky česneku.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Vypadá to sice složitě, ale není. Markéta Dvořáková, Pavlov
Škola vaření /19.12.11
Placičky z krabích tyčinek

Placičky z krabích tyčinek

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /26.02.19
Papulky

Papulky

Houstičky plníme pomazánkou, např. šunkovou, mrkvovou či česnekovou.

Filip ...

Škola vaření /13.08.17
Pudinkový dort

Pudinkový dort

Podávej ozdobené jahodami, šlehačkou nebo čokoládovými hoblinkami.

Monika Šrámková, ...

Škola vaření /24.06.16
Karotkový chlebíček

Karotkový chlebíček

Připraveno podle receptu

Marka Stoklasy z Brna

Škola vaření /30.03.18
Vejce plněná pomazánkou

Vejce plněná pomazánkou

Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí...
Škola vaření /13.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu