Reklama
Krůtí roláda na víně
Fotogalerie:

Krůtí roláda na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno. 

Věra Lipovská, Olomouc

Ingredience

  • 850 g krůtích prsou
  • trocha soli
  • 50 g sušených rajčat naložených v oleji
  • 4 rohlíky (den staré)
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 cibule
  • 250 ml bílého vína
  • 200 ml drůbežího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí prso podélně rozřízneme, ale nedořízneme až do konce, aby se otevřelo „jako kniha". Přes potravinářskou fólii maso rozklepeme na větší plát. 

  2. krok2

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, promícháme a necháme vsáknout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky a přidáme do nádivky i s trochou oleje z rajčat. Osolíme a dochutíme sušeným nebo čerstvým tymiánem. 

  3. krok3

    Na rozklepaný plát masa naneseme připravenou nádivku, zarolujeme a upevníme provázkem. Vložíme do pekáče společně s nakrájenou cibulí a zalijeme vínem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 1,5 hodiny, roládu dle potřeby průběžně podléváme. Podáváme se šťouchanými brambory smíchanými s orestovanými špenátovými listy a plátky česneku.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalovaný houskový knedlík

Obalovaný houskový knedlík

Syn se naučil ‚‚levé‘‘ řízky, jak jim žertem říká. Jaroslava Levová, Šluknov...
Škola vaření /02.12.11
Hančiny závitky

Hančiny závitky

Jako přílohu lze použít těstoviny, rýži nebo knedlík.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /17.07.16
Papulky

Papulky

Houstičky plníme pomazánkou, např. šunkovou, mrkvovou či česnekovou.

Filip ...

Škola vaření /13.08.17
Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /28.02.17
Drůbeží játra s tymiánem

Drůbeží játra s tymiánem

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /02.02.18
Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Vařím je nyní často jako rychlý oběd.
Jana Motlová, Kralupy n. Vltavou
Škola vaření /25.06.13
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama