Reklama
Krůtí roláda na víně
Fotogalerie:

Krůtí roláda na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno. 

Věra Lipovská, Olomouc

Ingredience

  • 850 g krůtích prsou
  • trocha soli
  • 50 g sušených rajčat naložených v oleji
  • 4 rohlíky (den staré)
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 cibule
  • 250 ml bílého vína
  • 200 ml drůbežího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí prso podélně rozřízneme, ale nedořízneme až do konce, aby se otevřelo „jako kniha". Přes potravinářskou fólii maso rozklepeme na větší plát. 

  2. krok2

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, promícháme a necháme vsáknout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky a přidáme do nádivky i s trochou oleje z rajčat. Osolíme a dochutíme sušeným nebo čerstvým tymiánem. 

  3. krok3

    Na rozklepaný plát masa naneseme připravenou nádivku, zarolujeme a upevníme provázkem. Vložíme do pekáče společně s nakrájenou cibulí a zalijeme vínem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 1,5 hodiny, roládu dle potřeby průběžně podléváme. Podáváme se šťouchanými brambory smíchanými s orestovanými špenátovými listy a plátky česneku.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jablečný závin

Jablečný závin

Moučníky od maminky mám moc rád a tenhle už zvládnu připravit i sám. ...
Škola vaření /16.11.09
Lilkové jednohubky

Lilkové jednohubky

Je mi deset let, peču je pro sebe i pro tátu.

Aneta Titzová‚ Brno

Škola vaření /02.03.13
Jarní vaječný závin

Jarní vaječný závin

Mladé kopřivy dodají svěží chuť.

Dana Truhlářová, Česká Lípa

Škola vaření /07.03.17
Nakyselo se žampiony a kapary

Nakyselo se žampiony a kapary

Je to oblíbené jídlo mých dětí.

Jiřina Šustrová, Uherský Brod

Škola vaření /19.10.15
Banánovo-kakaové osvěžení

Banánovo-kakaové osvěžení

Je to super osvěžující svačinka.
MIchaela Krumerová, Opava
Škola vaření /20.02.10
Jablečný koláč

Jablečný koláč

Moučníky máme rády a práce v kuchyni nás baví. Když mamka nemá čas, upečeme si samy.
...
Škola vaření /12.04.13
 

Nejnovější

Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Podáváme ozdobený čerstvými bylinkami. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /25.03.17
Kokosové řezy s banánem

Kokosové řezy s banánem

Rychlé, jednoduché, vhodné pro vegany.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.17
Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby. 

Ivana Pavlíková, ...

Všehochuť /25.03.17
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Vejce Florentine

Vejce Florentine

Dopřej si pochoutku, která se podává v luxusních světových restauracích.


Andrea ...

Všehochuť /25.03.17
Americké lívance

Americké lívance

Nejlépe chutnají s lesním ovocem.


Lucie Hanáková, Ostrava

Sladký život /25.03.17
Perníkové slepičky

Perníkové slepičky

Roztomilé cukroví rozveselí nejen děti.


Alena Cikánková, Liberec

Sladký život /25.03.17
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


...

Škola vaření /24.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama