Tuhle indickou specialitu zvládne i začátečník, za půl hodiny!
Suroviny
koriandr mletý
2,5
ČL
chilli sušené
2,5
ČL
drcené
kurkuma (mletá)
½
ČL
římský kmín
1
ČL
mletý
sůl
2
ČL
limetová šťáva
5
PL
lze nahradit citronovou
bělomasá ryba
4
ks
steak z bělomasé mořské ryby (žralok, rejnok - běžně k mání mražené)
rostlinný olej
na smažení
rýže basmati
jako příloha
lze nahradit limetou, skrojky, k podávání
Postup
1
Koriandr, chilli koření, kurkumu, kmín, sůl a citrusovou šťávu promíchejte s asi 6 lžícemi vody, aby vznikla hustá, poměrně slaná kašička. Potřete jí rybí steaky po obou stranách a nechte aspoň čtvrt hodiny stranou.
2
Silnostěnnou nepřilnavou pánev potřete olejem a rozehřejte na středním plameni. Zprudka opečte steaky a hned podávejte s rýží a skrojky citrusu.