Reklama
Reklama
Krůtí plátky s hořčičnou omáčkou
Fotogalerie:

Krůtí plátky s hořčičnou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Jany Drdové z Litvínova

Ingredience

  • 4 krůtí plátky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička hladké mouky
  • 60 ml drůbežího vývaru
  • 120 ml smetany
  • 1 lžička tymiánových lístků
  • 1/2 lžičky sušené šalvěje
  • 2 lžíce medové hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Maso osolíme a opepříme. Opečeme ho na oleji z obou stran, vyjmeme z pánvičky a udržujeme v teple.

  2. Ve výpeku orestujeme na plátky nakrájený česnek, zaprášíme ho moukou a přilijeme drůbeží vývar a smetanu s bylinkami i hořčicí.

  3. Vše povaříme za občasného míchání asi 10 minut. Maso vrátíme do omáčky a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vojtova bašta

Vojtova bašta

To si dám, když mám chuť na něco slaného. Vojtěch Jozífek, Žďár nad Sázavou
Škola vaření /27.10.11
Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Léto mám rád – i právě díky borůvkám, které svou skvělou chutí oživí každý ...

Škola vaření /22.09.13
Uzené v pivním těstíčku

Uzené v pivním těstíčku

Na zapíjení se nehodí nic jiného než pivo.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /19.08.16
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /29.03.10
Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Jsou jednoduché a dobré. Naše dcerka Anetka je zvládne sama.
Ivana Bartušková, ...
Škola vaření /12.12.08
Telecí řízek s křenem

Telecí řízek s křenem

Ostrý křen mě vždycky pěkně protáhne, říká se, že podporuje trávení.

Linda ...

Škola vaření /26.08.16
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama