Reklama
Krůtí kuličky v rajské omáčce
Fotogalerie:

Krůtí kuličky v rajské omáčce

Olga Řezníčková

Praha
Moje dcery jsou už velké, ale tohle jídlo, které si oblíbily jako malé holky, mají rády dodnes. Nejdřív jsem jim k omáčce vařila kolínka, dnes dávají přednost kuskusu.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 400 g krůtí maso
  • sůl podle chuti
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 lžíce cukr
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 snítka čerstvá bazalka
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso nejprve opláchneme, očistíme a umeleme.
  2. krok2 Směs osolíme a přidáme 1 lžíci hladké mouky.
  3. krok3 Z ochucené směsi tvarujeme menší masové kuličky, které vyskládáme na napařovačku na knedlíky a v kastrůlku pod pokličkou na páře je uvaříme.
  4. Cibulku oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  5. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibulku a orestujeme. Osmahlou cibuli zaprášíme lžící hladké mouky a necháme lehce propěnit. Potom zalijeme 500 ml vody, přidáme protlak a promícháme.
  6. Dochutíme solí, cukrem a nasekanou bazalkou.
  7. Do hotové omáčky přidáme krůtí masové kuličky a podáváme společně s uvařeným kuskusem, hodí se také ale jakékoliv jiné těstoviny nebo rýže.

    TIP: Hotovou omáčku můžete trochu ozvláštnit špetkou mleté skořice – ale pozor, ne každý má rád její specifickou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Je to opravdu velká dobrota, a snadná. Adéla Brunclíková, Kočí
Škola vaření /11.10.13
Zapečené brambory se špenátem

Zapečené brambory se špenátem

Ráda hledám něco nového a tentokrát nám moc chutnalo. 

Kristýna Nováková, ...

Škola vaření /23.09.16
Obalované plněné švestky

Obalované plněné švestky

Moc dobré cukrovíčko, které zvládneš během chviličky!
Izabela Kovaříková, ...
Škola vaření /25.02.10
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Bydlím sice v Praze, ale Velikonoce slavíme. Svoje kamarády pohostím.
...
Škola vaření /09.04.09
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Zavařování mě baví. V zimě si můžeme pochutnávat a vzpomínat na krásné letní dny ...

Škola vaření /19.08.16
Králík na špekáčcích

Králík na špekáčcích

Někomu se zdá samotný králík příliš suchý.

Jana Machová, Korouhev

Škola vaření /14.08.16
 

Nejnovější

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné. Podle receptu Petra Šípka z Prahy
Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Marta Kučerová, Mělník

Škola vaření /10.11.18
Bramboráky s uzeným

Bramboráky s uzeným

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama