Reklama
Krůtí kuličky v rajské omáčce
Fotogalerie:

Krůtí kuličky v rajské omáčce

Olga Řezníčková

Praha
Moje dcery jsou už velké, ale tohle jídlo, které si oblíbily jako malé holky, mají rády dodnes. Nejdřív jsem jim k omáčce vařila kolínka, dnes dávají přednost kuskusu.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 400 g krůtí maso
  • sůl podle chuti
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 lžíce cukr
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 snítka čerstvá bazalka
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso nejprve opláchneme, očistíme a umeleme.
  2. krok2 Směs osolíme a přidáme 1 lžíci hladké mouky.
  3. krok3 Z ochucené směsi tvarujeme menší masové kuličky, které vyskládáme na napařovačku na knedlíky a v kastrůlku pod pokličkou na páře je uvaříme.
  4. Cibulku oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  5. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibulku a orestujeme. Osmahlou cibuli zaprášíme lžící hladké mouky a necháme lehce propěnit. Potom zalijeme 500 ml vody, přidáme protlak a promícháme.
  6. Dochutíme solí, cukrem a nasekanou bazalkou.
  7. Do hotové omáčky přidáme krůtí masové kuličky a podáváme společně s uvařeným kuskusem, hodí se také ale jakékoliv jiné těstoviny nebo rýže.

    TIP: Hotovou omáčku můžete trochu ozvláštnit špetkou mleté skořice – ale pozor, ne každý má rád její specifickou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety na bazalce a rajčatech

Kotlety na bazalce a rajčatech

Od té doby, co mám speciální hrnec, zkouším různé recepty. Tenhle je vynikající....
Škola vaření /07.09.16
Nepečené řezy

Nepečené řezy

Zdravá pochoutka s ovocem.

Eva Červenková, Praha

Škola vaření /28.07.16
Nádivka s medvědím česnekem

Nádivka s medvědím česnekem

Ani nepotřebuji přílohu,  mám ji rád i studenou.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /07.03.17
Karbanátky se sýrovou náplní

Karbanátky se sýrovou náplní

U nás se servírují se zeleninovým salátem.

Lenka Němcová, Plňovice

Škola vaření /26.08.16
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Celer v pivním těsíčku

Celer v pivním těsíčku

Ten, kdo si myslí, že se ze zeleniny nedá připravit chutný oběd, moc se mýlí.

Olga ...

Škola vaření /27.10.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama