Reklama
Krůtí kuličky v rajské omáčce
Fotogalerie:

Krůtí kuličky v rajské omáčce

Olga Řezníčková

Praha
Moje dcery jsou už velké, ale tohle jídlo, které si oblíbily jako malé holky, mají rády dodnes. Nejdřív jsem jim k omáčce vařila kolínka, dnes dávají přednost kuskusu.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 400 g krůtí maso
  • sůl podle chuti
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 lžíce cukr
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 snítka čerstvá bazalka
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso nejprve opláchneme, očistíme a umeleme.
  2. krok2 Směs osolíme a přidáme 1 lžíci hladké mouky.
  3. krok3 Z ochucené směsi tvarujeme menší masové kuličky, které vyskládáme na napařovačku na knedlíky a v kastrůlku pod pokličkou na páře je uvaříme.
  4. Cibulku oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  5. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibulku a orestujeme. Osmahlou cibuli zaprášíme lžící hladké mouky a necháme lehce propěnit. Potom zalijeme 500 ml vody, přidáme protlak a promícháme.
  6. Dochutíme solí, cukrem a nasekanou bazalkou.
  7. Do hotové omáčky přidáme krůtí masové kuličky a podáváme společně s uvařeným kuskusem, hodí se také ale jakékoliv jiné těstoviny nebo rýže.

    TIP: Hotovou omáčku můžete trochu ozvláštnit špetkou mleté skořice – ale pozor, ne každý má rád její specifickou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa  v kabátku ze slaniny

Kuřecí prsa v kabátku ze slaniny

Oba rádi chodíme do horolezeckého kroužku a po sportovním výkonu je ...
Škola vaření /15.04.15
Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Upečeno podle receptu

Květy Konrádové z Prahy

Škola vaření /26.03.18
Pudinkový dort

Pudinkový dort

Podávej ozdobené jahodami, šlehačkou nebo čokoládovými hoblinkami.

Monika Šrámková, ...

Škola vaření /24.06.16
Banánová mňamka

Banánová mňamka

Když máš chuť na něco sladkého, tohle tě nikdy nezklame.
Michal ...
Škola vaření /24.11.10
Kuřecí sekaná se sýrem

Kuřecí sekaná se sýrem

Lucie Vavrochová, Příbram

Škola vaření /01.03.18
Kotlety na bazalce a rajčatech

Kotlety na bazalce a rajčatech

Od té doby, co mám speciální hrnec, zkouším různé recepty. Tenhle je vynikající.

...
Škola vaření /07.09.16
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama