Reklama
Krůtí guláš s plackami
Fotogalerie:

Krůtí guláš s plackami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Placky jsou skvělé samy o sobě a jako příloha nabízejí další spoustu báječných možností.

Kateřina Prokopová, Pardubice

Ingredience

  • Guláš:
  • 700 g krůtího masa na guláš
  • 3 lžíce oleje
  • 1–2 cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • špetka pálivé mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • Placky:
  • 600 g brambor uvařených ve slupce
  • 1 vejce
  • trocha soli
  • podle potřeby polohrubá mouka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném oleji maso zprudka osmahneme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, chvilku orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, hladkou moukou a zalijeme vývarem. Přidáme sůl a trochu pepře. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou 30 minut doměkka. 

  2. 2. Nakonec ještě dochutíme drceným česnekem a přidáme na proužky pokrájenou zelenou papriku. Necháme přejít varem.

  3. 3. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme celé vejce, sůl podle chuti, polohrubou mouku a vše zpracujeme na těsto, které rozválíme na placku o tloušťce asi 5–6 mm. Z placky pak vykrajujeme kolečka. Ta smažíme z obou stran v dostatečném množství oleje. Podáváme s gulášem.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí. Renata Hormanová, České Budějovice
Škola vaření /27.04.17
Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Určitě ji vyzkoušej, nám moc chutnala.

Petra Geletičová, Smirady

Škola vaření /09.10.16
Rozmarýnové kuřátko

Rozmarýnové kuřátko

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Škola vaření /05.10.16
Jednoduchý dortík

Jednoduchý dortík

Děti rády pomáhají. Tento dortík je pro ně jako stvořený.
Vojtěch Miláček, Praha ...
Škola vaření /25.02.10
Pomazánka se šproty

Pomazánka se šproty

Výborný na chlebíčky.

Lída Guk, Pelhřimov

Škola vaření /03.02.17
Oškrabánky

Oškrabánky

Super dobrota pro malé i velké.
Kristýna Mozolová, Chrástka
Škola vaření /28.06.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu