Reklama
Krůtí guláš s plackami
Fotogalerie:

Krůtí guláš s plackami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Placky jsou skvělé samy o sobě a jako příloha nabízejí další spoustu báječných možností.

Kateřina Prokopová, Pardubice

Ingredience

  • Guláš:
  • 700 g krůtího masa na guláš
  • 3 lžíce oleje
  • 1–2 cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • špetka pálivé mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • Placky:
  • 600 g brambor uvařených ve slupce
  • 1 vejce
  • trocha soli
  • podle potřeby polohrubá mouka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném oleji maso zprudka osmahneme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, chvilku orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, hladkou moukou a zalijeme vývarem. Přidáme sůl a trochu pepře. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou 30 minut doměkka. 

  2. 2. Nakonec ještě dochutíme drceným česnekem a přidáme na proužky pokrájenou zelenou papriku. Necháme přejít varem.

  3. 3. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme celé vejce, sůl podle chuti, polohrubou mouku a vše zpracujeme na těsto, které rozválíme na placku o tloušťce asi 5–6 mm. Z placky pak vykrajujeme kolečka. Ta smažíme z obou stran v dostatečném množství oleje. Podáváme s gulášem.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný dort na dětskou oslavu

Ovocný dort na dětskou oslavu

Udělali jsme si s kamarády takovou dvojitou parádičku. Jednak jsem měl narozeniny ...
Škola vaření /12.12.08
Sýrové brambory

Sýrové brambory

Sýr si vyber podle své chuti, může to být eidam nebo i hermelín.

Lída Holubová, ...

Škola vaření /15.09.16
Zapečený květák s kuskusem

Zapečený květák s kuskusem

Lehký, nadýchaný, zdravý a chutný pokrm.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Škola vaření /21.07.17
Kachna se zelím z řepy

Kachna se zelím z řepy

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /21.09.18
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Zase trochu jiný recept na perníčky.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.03.17
Nedělní štóla

Nedělní štóla

Je mi 13 let a štólu jsem pekla už několikrát.
Šárka Daňhelová, ...
Škola vaření /20.10.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama