Reklama
Krupičná nádivka s mákem
Fotogalerie:
 

Krupičná nádivka s mákem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klidně se dá podávat třeba místo chlebíčků.


Luděk Zatloukal, Vsetín

Ingredience

  • 200 g uzeného masa
  • 3 stroužky česneku
  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 500 ml mléka
  • dle chuti sůl
  • 60 g krupice
  • 4 vejce
  • na vymazání zapékací misky máslo
  • dle potřeby mák

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme, petrželku nasekáme na menší kousky.

  2. krok2

    Mléko přivedeme k varu, osolíme, zavaříme do něj za stálého míchání krupičku a vše svaříme na hustší kaši. Směs necháme lehce vychladnout a vmícháme do ní celá vejce, pokrájené maso, nasekanou petržel a utřený česnek.

  3. krok3

    Vše dobře promícháme a podle chuti můžeme dosolit. Směs přesuneme do zapékací formy vymazané máslem.

  4. krok4

    Nádivku vydatně posypeme mákem a pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotovou nádivku podáváme k různě upečenému masu nebo jen tak samotnou, například s čerstvou zeleninou.

Tip redakce

Potravinářský modrý a šedý mák se prodává nemletý nebo mletý. Má ale tendenci žluknout a hořknout, a proto je lepší kupovat nemletý a umlít ho až těsně před samotným použitím. Na sušenky, vdolky a další sladké pečivo je lepší mák bílý.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí chléb

Domácí chléb

Spočítala jsem si, že za rok se peníze investované do pekárny vrátily. Zdenka...
Škola vaření /09.04.17
Irský nepečený dort

Irský nepečený dort

Je mi teprve 6 let, ale s mamčinou pomocí zvládnu tuhle krásnou dobrůtku a mohu ji ...
Škola vaření /30.01.11
Tymiánové kuličky s parmazánem

Tymiánové kuličky s parmazánem

Bylinky vše krásně provoní, bude ti chutnat.

Alice Vokounová, Liberec

Škola vaření /11.11.16
Twister – plněné tortilly

Twister – plněné tortilly

Místo řízečků použij párky, při dietě nasucho grilovaná kuřecí prsa.
Ivana ...
Škola vaření /18.11.10
Obalovaný houskový knedlík

Obalovaný houskový knedlík

Syn se naučil ‚‚levé‘‘ řízky, jak jim žertem říká.
Jaroslava Levová, Šluknov
...
Škola vaření /02.12.11
Lívance tety Mirky

Lívance tety Mirky

Dřív mi tyto výborné 10lívance pekla moje teta Mirka, dnes si je už připravuji sám.
...
Škola vaření /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu