Reklama
Krokodýl
Fotogalerie:

Krokodýl

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dělal jsem ho dědečkovi k narozeninám.

Ondřej Červenka, Kladno

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 200 ml vlažného mléka
  • 100 g majonézy
  • 1 lžička soli
  • podle fantazie nádivka
  • 2 zrnka nového koření
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme kvásek z trošky mouky‚ cukru‚ droždí a vlažného mléka. Když vzejde‚ přidáme zbytek mouky‚ sůl‚ majonézu a zaděláme těsto. Než vykyne‚ připravíme si nádivku (např. míchaná vajíčka‚ pórek‚ salám‚ sýr).

  2. Těsto rozválíme na obdélník‚ střed poklademe nádivkou asi 15 cm od kraje. Z těsta nařežeme šikmé proužky‚ kterými šikmo přes sebe přikryjeme nádivku. Vymodelujeme ocas‚ hlavu‚ oči vytvoříme z nového koření a ze zbytku těsta uděláme nohy. Potřeme vejcem. Pečeme 35 minut při 180 °C.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechové trojúhelníčky

Ořechové trojúhelníčky

Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /03.10.18
Jahodový Míša

Jahodový Míša

Iva Trhoňová, Nesovice
Škola vaření /31.05.18
Holandské řízky

Holandské řízky

Zažitá klasika.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /12.07.16
Ďábelská topinka

Ďábelská topinka

Pomazánku s sebou beru i na dovolenou.
Hana Rožnovská, Černá Hora
Škola vaření /05.11.09
Svačinka s krůtím masem

Svačinka s krůtím masem

Libuše Družková, Brno

Škola vaření /25.06.19
Domácí špecle se sýrem

Domácí špecle se sýrem

Pokud ke špeclím přimícháme nasekané uzené maso, bude spokojená i hlava rodiny.

Marta...

Škola vaření /20.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu