Výborná je i zastudena s krajícem chleba.
Karolína Stejskalová, Kladno
Ingredience
- 1 kg krkovičky bez kosti
- trocha soli a pepře
- 4 lžíce ostřejší hořčice
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2 lžíce oleje
- 200 g drobných šalotek
- 2 lžičky kaparů
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Ze všech stran osolíme, opepříme a připravíme omáčku. Hořčici prošleháme s medem, worcesterskou omáčkou a olejem.
-
2. Směsí potřeme maso a pečeme při 170 °C asi 2 hodiny. Přibližně 30 minut před koncem pečení přidáme k masu oloupané šalotky a kapary. Během pečení maso podle potřeby podléváme horkou vodou nebo výpekem.
-
3. Upečenou měkkou krkovici nakrájíme na tenké plátky a podáváme nejlépe s pečenými brambory.