Reklama
Krkonošský bramborový koláč
Fotogalerie:

Krkonošský bramborový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vždy mne překvapí, kolik druhů makovců vůbec existuje. My máme ale nejraději ten bramborový.

Daniela Pláková, Teplice

Ingredience

  • 3 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 jablka
  • 100 g vařených brambor
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 100 g mletého máku
  • 50 g sádla
  • Poleva:
  • 250 g cukru moučky
  • 3 lžíce vroucího mléka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nemletého máku

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem ušleháme elektrickým mixérem do husté pěny.

  2. Jablka okrájíme, odstraníme jádřince a nahrubo nastrouháme. Brambory omyjeme, oloupeme, nastrouháme najemno a společně s jablky přidáme k našlehaným vejcím. Dále vmícháme smetanu, mouku s kypřicím práškem, mletý mák a nakonec vychladlé rozpuštěné sádlo.

  3. Směs dobře promícháme a nalijeme do sádlem vymazané dortové formy. Můžeme ji i vysypat hrubou moukou, ale nebývá to potřeba. Koláč pečeme při 150 °C asi 50 minut. Po upečení ho necháme úplně vychladnout.

  4. Připravíme si polevu. Prosetý moučkový cukr opatrně umícháme s vroucím mlékem, citronovou šťávou a hotovou polevu rozetřeme na koláč. Než cukrová směs zaschne, posypeme ji troškou nemletého máku na ozdobu.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí guláš s houbami

Hovězí guláš s houbami

Můžeš přidat feferonku, bude lepší. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /31.07.16
Paštiková pomazánka se sýrem

Paštiková pomazánka se sýrem

Dělám ji k snídani, hodí se k čaji. 
Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /12.12.11
Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Dobře připravená křidýlka jsou častokrát mnohem lepší než sušší maso z kuřecích ...

Škola vaření /19.09.16
Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Petr Kamarád, Praha
Škola vaření /21.06.13
Pálivá směs na toasty

Pálivá směs na toasty

Iva Papežová, Teplice

Škola vaření /28.07.18
Nastavovaná sekaná s kroupami

Nastavovaná sekaná s kroupami

Občas ji odlehčím ještě nastrouhanou mrkví nebo nasekaným pórkem.

Tereza Lacková, ...

Škola vaření /29.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu