Reklama
Králík na černém pivu
Fotogalerie:

Králík na černém pivu

Dana Lišková
Dana Lišková
Okres Děčín

Králíka na pivu má rád můj přítel. Dokonce se ho naučil i vařit!

Dana Lišková, Valkeřice

Ingredience

  • 1 králík
  • 8 plátků slanina
  • 1 ks cibule
  • 1ks mrkev
  • 100 g celer
  • 1 ks petržel
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžíce cukr
  • 300 ml černé pivo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • sůl
  • podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka očistíme a rozporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, potřeme citronovou šťávou a obalíme ve slanině. Rozložíme je do pekáčku, přidáme k nim očištěnou a pokrájenou zeleninu a přes noc necháme odležet.
  2. Druhý den rozehřejeme máslo na pánvi a zeleninu z pekáčku na něm orestujeme. Vmícháme rajčatový protlak a cukr. Zeleninu zalijeme polovinou piva a vrátíme do pekáčku.
  3. Vše přiklopíme a v troubě vyhřáté na 200 °C dusíme alespoň 60 min. Podle potřeby podléváme vodu.
  4. Měkké maso vyjmeme z pekáčku. Výpek se zeleninou přelijeme do kastrůlku a vyrestujeme na tuk. Pak vše zaprášíme moukou, zalijeme zbylým pivem a přivedeme k varu. Omáčku rozmixujeme a dle potřeby naředíme vodou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun
Škola vaření /22.02.18
Berušky z mletého masa

Berušky z mletého masa

Jestli tvoje děti nemají rády papriku, vytvoř jiné zvířátko. Nebo panáčka. 
...
Škola vaření /28.12.10
Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Doma je mají rády hlavně děti.
Martina Šaplachtová, Olomouc
Škola vaření /26.04.10
Kuře z jedné pánve

Kuře z jedné pánve

Podle receptu

Mileny Olivové z Rožnova pod Radhoštěm

Škola vaření /03.08.18
Pyré z mrkve a brambor

Pyré z mrkve a brambor

Děti ho milují, dospělí taky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /22.04.16
Králičí hřbet v kabátku

Králičí hřbet v kabátku

Ještě hranolky a zelenina a je hotovo!

Martina Antalová, Odolena Voda 

Škola vaření /25.05.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama