Reklama
Králík na černém pivu
Fotogalerie:

Králík na černém pivu

Dana Lišková
Dana Lišková
Okres Děčín

Králíka na pivu má rád můj přítel. Dokonce se ho naučil i vařit!

Dana Lišková, Valkeřice

Ingredience

  • 1 králík
  • 8 plátků slanina
  • 1 ks cibule
  • 1ks mrkev
  • 100 g celer
  • 1 ks petržel
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžíce cukr
  • 300 ml černé pivo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • sůl
  • podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka očistíme a rozporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, potřeme citronovou šťávou a obalíme ve slanině. Rozložíme je do pekáčku, přidáme k nim očištěnou a pokrájenou zeleninu a přes noc necháme odležet.
  2. Druhý den rozehřejeme máslo na pánvi a zeleninu z pekáčku na něm orestujeme. Vmícháme rajčatový protlak a cukr. Zeleninu zalijeme polovinou piva a vrátíme do pekáčku.
  3. Vše přiklopíme a v troubě vyhřáté na 200 °C dusíme alespoň 60 min. Podle potřeby podléváme vodu.
  4. Měkké maso vyjmeme z pekáčku. Výpek se zeleninou přelijeme do kastrůlku a vyrestujeme na tuk. Pak vše zaprášíme moukou, zalijeme zbylým pivem a přivedeme k varu. Omáčku rozmixujeme a dle potřeby naředíme vodou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sloní slza s krémem

Sloní slza s krémem

Umíme ji už úplně samy. Monika a Tereza Károvy, Újezd u Cerhovic
Škola vaření /11.04.11
Bublanina s třešněmi

Bublanina s třešněmi

Ovocené korálky moučník prima osvěží.
Michala Pokorná, Kladno
Škola vaření /04.09.09
Slané rohlíčky s náplní

Slané rohlíčky s náplní

Ideální k pivu, určitě budou hitem každé párty.

Kristýna Zemanová, Maleč

Škola vaření /25.08.17
Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Léto mám rád – i právě díky borůvkám, které svou skvělou chutí oživí každý ...

Škola vaření /22.09.13
Pudinkový dort

Pudinkový dort

O prázdninách jsme samy upekly dort.
Alena Šindelková, Plzeň
Škola vaření /01.12.08
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

S touto novinkou přišla moje mamka. Je to moc velká bašta, a tak jsem se ji také...
Škola vaření /21.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu