Reklama
Králík na černém pivu
Fotogalerie:

Králík na černém pivu

Dana Lišková
Dana Lišková
Okres Děčín

Králíka na pivu má rád můj přítel. Dokonce se ho naučil i vařit!

Dana Lišková, Valkeřice

Ingredience

  • 1 králík
  • 8 plátků slanina
  • 1 ks cibule
  • 1ks mrkev
  • 100 g celer
  • 1 ks petržel
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžíce cukr
  • 300 ml černé pivo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • sůl
  • podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka očistíme a rozporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme, potřeme citronovou šťávou a obalíme ve slanině. Rozložíme je do pekáčku, přidáme k nim očištěnou a pokrájenou zeleninu a přes noc necháme odležet.
  2. Druhý den rozehřejeme máslo na pánvi a zeleninu z pekáčku na něm orestujeme. Vmícháme rajčatový protlak a cukr. Zeleninu zalijeme polovinou piva a vrátíme do pekáčku.
  3. Vše přiklopíme a v troubě vyhřáté na 200 °C dusíme alespoň 60 min. Podle potřeby podléváme vodu.
  4. Měkké maso vyjmeme z pekáčku. Výpek se zeleninou přelijeme do kastrůlku a vyrestujeme na tuk. Pak vše zaprášíme moukou, zalijeme zbylým pivem a přivedeme k varu. Omáčku rozmixujeme a dle potřeby naředíme vodou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní vepřové

Letní vepřové

Vše je hotovo z jednoho pekáče, to je velká výhoda.  Iva Doušová, Ostrava
Škola vaření /19.07.16
Farmářský guláš

Farmářský guláš

V podobě gulášku chutná mužům zelenina nejlépe.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Škola vaření /24.08.17
Žebírka po thajsku

Žebírka po thajsku

Žebírka by měla mít po grilování pěknou hnědou kůrčičku.

Miroslava Krátká, ...

Škola vaření /02.06.16
Čokoládové želvičky

Čokoládové želvičky

S výrobou roztomilých želviček si vyhrají i děti.
Helena Součková, Praha
Škola vaření /12.11.08
Vejce se šunkou

Vejce se šunkou

Moje dcerka Václava se v kuchyni už docela umí otáčet. Pomáhá mi moc ráda, ...
Škola vaření /05.12.08
Hovězí jako zvěřina

Hovězí jako zvěřina

Okouzlí tě svou vynikající chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /09.10.16
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama