Skvělá kombinace chutí
Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra
Ingredience
- 5 králičích stehen
- dle chuti sůl a pepř
- 50 ml oleje
- 2 lžíce hořčice
- 1 celá palička česneku
- 5 plátků anglické slaniny
- tymián
- 200 ml vývaru
- 2 lžíce másla
- HRÁŠKOVÉ PYRÉ
- 700 g brambor
- sůl
- 300 g zeleného hrášku
- 2 lžíce másla
- 100 ml smetany
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Smícháme olej s hořčicí a 2 utřené stroužky česneku. Touto marinádou maso potřeme a zakryjeme plátkovou slaninou.
-
Zbytek česneku přidáme do pekáče k masu, posypeme tymiánem a podlijeme vývarem. Pečeme nejdříve zakryté při 190 °C, asi po 1 hodině odkryjeme a dopékáme ještě 30 minut. Dle potřeby podléváme.
-
Po upečení do šťávy rozmačkáme upečený česnek a přimícháme 2 lžíce másla.
-
Brambory uvaříme ve slané vodě, chvilku před dovařením přidáme hrášek a necháme pár minut projít varem. Scedíme a rozmixujeme společně s máslem a smetanou.