Reklama
Králičí stehna s hráškovým pyré
Fotogalerie:

Králičí stehna s hráškovým pyré

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Ingredience

  • 5 králičích stehen
  • dle chuti sůl a pepř
  • 50 ml oleje
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 celá palička česneku
  • 5 plátků anglické slaniny
  • tymián
  • 200 ml vývaru
  • 2 lžíce másla
  • HRÁŠKOVÉ PYRÉ
  • 700 g brambor
  • sůl
  • 300 g zeleného hrášku
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml smetany

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Smícháme olej s hořčicí a 2 utřené stroužky česneku. Touto marinádou maso potřeme a zakryjeme plátkovou slaninou.

  2. Zbytek česneku přidáme do pekáče k masu, posypeme tymiánem a podlijeme vývarem. Pečeme nejdříve zakryté při 190 °C, asi po 1 hodině odkryjeme a dopékáme ještě 30 minut. Dle potřeby podléváme.

  3. Po upečení do šťávy rozmačkáme upečený česnek a přimícháme 2 lžíce másla.

  4. krok4

    Brambory uvaříme ve slané vodě, chvilku před dovařením přidáme hrášek a necháme pár minut projít varem. Scedíme a rozmixujeme společně s máslem a smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso se zeleninou

Maso se zeleninou

Můžeš si upéct brambory i bez masa. Majka Smolíková, Praha
Škola vaření /16.04.15
Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.09.18
Bramborové placky s avokádovou pomazánkou

Bramborové placky s avokádovou pomazánkou

Pomazánku můžeme připravit s jogurtem místo másla a dochutit ji prolisovaným ...

Škola vaření /07.11.17
Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Pozor na to, aby se sýr na povrchu při pečení nespálil. 

Lenka Říhová, ...

Škola vaření /04.07.16
Barevný salát

Barevný salát

Zeleninu i těstoviny máme opravdu rádi.
Anežka Matulová, Rychaltice
Škola vaření /19.02.12
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu