Reklama
Reklama
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků
Fotogalerie:

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Květa Kroupová

Praha
Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Polévka:
  • 1 králičí hlava
  • 1 králičí srdce
  • dle chuti játra králičí
  • dle chuti králičí ledvinky
  • 2 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • hrst hrášek mražený
  • hrst nudle polévkové
  • Játrové knedlíčky:
  • 2 vejce
  • 100 g paštika
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový květ
  • 2 hrsti strouhanka
  • Sýrové knedlíčky:
  • 1 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • hrst mouka hrubá
  • trochu vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso uvaříme se zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření nakrájíme a přidáme do vývaru.
  2. Mrkev nakrájíme na kolečka a část celeru s petrželí rozmačkáme najemno vidličkou.Přidáme hrášek, můžeme dochutit masoxem.
  3. V misce vidličkou rozmačkáme všechny suroviny na játrové knedlíčky a přidáváním strouhanky zahustíme tak, aby se směs dala rukama tvarovat do kuliček.
  4. Protože všichni nemají játrové knedlíčky rádi, dávám do polévky ještě druhé, žluté knedlíčky se sýrem. Ty připravíme tak, že do hrníčku vyklepneme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, ochutíme vegetou a přisypáváme hrubou mouku do požadované hustoty.
  5. Ukoulené knedlíčky vhodíme do vařící polévky, přidáme malé množství těstovin (nudličky nebo jiné drobné těstoviny) a vaříme zhruba 5 minut.
  6. Hotovou polévku na závěr přizdobíme ještě nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marocká směs na kuskusu

Marocká směs na kuskusu

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit ...
Škola vaření /24.06.15
Smetanový nákyp se žampiony

Smetanový nákyp se žampiony

Sýr by se měl roztéct a zezlátnout. 

Jana Malá, Plzeň

Škola vaření /13.06.16
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

U nás jsme všichni "omáčkoví".

Jana Capouchová, Havlíčkův Brod

Škola vaření /07.04.12
Obalované sýrové kuličky

Obalované sýrové kuličky

Jako mlsání ke skleničce vína jsou dokonalé.
Martina Zelenková, Příbram
Škola vaření /28.02.10
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Mám moc hodnou a šikovnou maminku, která celé naší rodině vyvařuje dobroty, ačkoliv ...
Škola vaření /21.07.08
Fazolová mňamka

Fazolová mňamka

Hodí se, potřebuješ-li rychlou večeři.
Tereza Slámová, Karviná
Škola vaření /20.02.10
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama