Reklama
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků
Fotogalerie:

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Květa Kroupová

Praha
Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Polévka:
  • 1 králičí hlava
  • 1 králičí srdce
  • dle chuti játra králičí
  • dle chuti králičí ledvinky
  • 2 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • hrst hrášek mražený
  • hrst nudle polévkové
  • Játrové knedlíčky:
  • 2 vejce
  • 100 g paštika
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový květ
  • 2 hrsti strouhanka
  • Sýrové knedlíčky:
  • 1 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • hrst mouka hrubá
  • trochu vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso uvaříme se zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření nakrájíme a přidáme do vývaru.
  2. Mrkev nakrájíme na kolečka a část celeru s petrželí rozmačkáme najemno vidličkou.Přidáme hrášek, můžeme dochutit masoxem.
  3. V misce vidličkou rozmačkáme všechny suroviny na játrové knedlíčky a přidáváním strouhanky zahustíme tak, aby se směs dala rukama tvarovat do kuliček.
  4. Protože všichni nemají játrové knedlíčky rádi, dávám do polévky ještě druhé, žluté knedlíčky se sýrem. Ty připravíme tak, že do hrníčku vyklepneme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, ochutíme vegetou a přisypáváme hrubou mouku do požadované hustoty.
  5. Ukoulené knedlíčky vhodíme do vařící polévky, přidáme malé množství těstovin (nudličky nebo jiné drobné těstoviny) a vaříme zhruba 5 minut.
  6. Hotovou polévku na závěr přizdobíme ještě nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené medailonky

Zapečené medailonky

Vaření je mým velkým koníčkem. Toto jídlo je fajn, protože při jeho přípravě ...
Škola vaření /03.08.15
Pomazánka se šproty

Pomazánka se šproty

Výborný na chlebíčky.

Lída Guk, Pelhřimov

Škola vaření /03.02.17
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Sladké obědy u nás vedou.

Petra Hrubá, České Velenice

Škola vaření /07.02.16
Citácie

Citácie

Moučník plný oříšků a kandovaného ovoce.
Barbora Šičová, Ivančice
Škola vaření /11.04.11
Melounový salát

Melounový salát

Skvělý na teplé letní dny, kdy opravdu osvěží. 
Tereza Doušová,
Stříbrná ...
Škola vaření /28.12.10
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu