Reklama
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků
Fotogalerie:

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Květa Kroupová

Praha
Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Polévka:
  • 1 králičí hlava
  • 1 králičí srdce
  • dle chuti játra králičí
  • dle chuti králičí ledvinky
  • 2 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • hrst hrášek mražený
  • hrst nudle polévkové
  • Játrové knedlíčky:
  • 2 vejce
  • 100 g paštika
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový květ
  • 2 hrsti strouhanka
  • Sýrové knedlíčky:
  • 1 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • hrst mouka hrubá
  • trochu vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso uvaříme se zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření nakrájíme a přidáme do vývaru.
  2. Mrkev nakrájíme na kolečka a část celeru s petrželí rozmačkáme najemno vidličkou.Přidáme hrášek, můžeme dochutit masoxem.
  3. V misce vidličkou rozmačkáme všechny suroviny na játrové knedlíčky a přidáváním strouhanky zahustíme tak, aby se směs dala rukama tvarovat do kuliček.
  4. Protože všichni nemají játrové knedlíčky rádi, dávám do polévky ještě druhé, žluté knedlíčky se sýrem. Ty připravíme tak, že do hrníčku vyklepneme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, ochutíme vegetou a přisypáváme hrubou mouku do požadované hustoty.
  5. Ukoulené knedlíčky vhodíme do vařící polévky, přidáme malé množství těstovin (nudličky nebo jiné drobné těstoviny) a vaříme zhruba 5 minut.
  6. Hotovou polévku na závěr přizdobíme ještě nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí paličky nadivoko

Kuřecí paličky nadivoko

Červená čočka je lépe stravitelná. Nikola Šmídová, Poděbrady
Škola vaření /12.09.16
Frikadelky Stroganoff

Frikadelky Stroganoff

I když zní název komplikovaně, jedná se o snadný recept.

Luděk Zatloukal, ...

Škola vaření /18.09.17
Batátová polévka se sýrem feta

Batátová polévka se sýrem feta

Chuťově výrazný sýr polévce dodá šmrnc.

Michaela Šupáková, Ostrava

Škola vaření /21.01.17
Bramborovo-cibulový  koláč

Bramborovo-cibulový koláč

Dej si trochu práce a připrav své rodině či přátelům výborný voňavý koláč. ...
Škola vaření /17.06.13
Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Do brambor zkus přidat sekanou mladou cibulku, všem bude určitě chutnat.

Lenka ...

Škola vaření /08.06.16
Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Ještě jednodušší je příprava v domácí pekárně.

Jitka Pokorná, Jihlava

Škola vaření /18.09.16
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama