Reklama
Reklama
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků
Fotogalerie:

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Květa Kroupová

Praha
Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Polévka:
  • 1 králičí hlava
  • 1 králičí srdce
  • dle chuti játra králičí
  • dle chuti králičí ledvinky
  • 2 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • hrst hrášek mražený
  • hrst nudle polévkové
  • Játrové knedlíčky:
  • 2 vejce
  • 100 g paštika
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový květ
  • 2 hrsti strouhanka
  • Sýrové knedlíčky:
  • 1 vejce
  • 100 g sýr eidam
  • hrst mouka hrubá
  • trochu vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso uvaříme se zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření nakrájíme a přidáme do vývaru.
  2. Mrkev nakrájíme na kolečka a část celeru s petrželí rozmačkáme najemno vidličkou.Přidáme hrášek, můžeme dochutit masoxem.
  3. V misce vidličkou rozmačkáme všechny suroviny na játrové knedlíčky a přidáváním strouhanky zahustíme tak, aby se směs dala rukama tvarovat do kuliček.
  4. Protože všichni nemají játrové knedlíčky rádi, dávám do polévky ještě druhé, žluté knedlíčky se sýrem. Ty připravíme tak, že do hrníčku vyklepneme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, ochutíme vegetou a přisypáváme hrubou mouku do požadované hustoty.
  5. Ukoulené knedlíčky vhodíme do vařící polévky, přidáme malé množství těstovin (nudličky nebo jiné drobné těstoviny) a vaříme zhruba 5 minut.
  6. Hotovou polévku na závěr přizdobíme ještě nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový chlebík s rajčatovou směsí

Ořechový chlebík s rajčatovou směsí

Jana Svoradová, Hodonín
Škola vaření /04.04.18
Jablečný koláč

Jablečný koláč

Moučníky máme rády a práce v kuchyni nás baví. Když mamka nemá čas, upečeme si samy.
...
Škola vaření /12.04.13
Zapečené houby se zeleninou

Zapečené houby se zeleninou

Podávám je s česnekovou bagetou.

Petr Červenka, Třebíč

Škola vaření /08.09.16
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Hrachová polévka s krutony

Hrachová polévka s krutony

Polévky jsme si doma oblíbili. Já je mám nejraději jako sytou večeři.

        ...

Škola vaření /02.01.16
Brambory plněné mletým masem a sýrem

Brambory plněné mletým masem a sýrem

Jednoduchý a výborný recept na brambory plněné mletým masem a sýrem mne naučila moje ...
Škola vaření /04.03.12
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama