Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas.
David Šebek, Příbram
Ingredience
- 4 kotlety
- podle potřeby sůl
- podle chuti grilovací koření
- 1,5 kg brambor
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hořčice
- 1 větší cibule
- 250 ml smetany 33%
- 70 g tvrdého sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme a lehce posypeme grilovacím kořením.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné zhruba 3 mm. Zapékací mísu vytřeme olejem a vyskládáme do ní kolečka do výšky přibližně 1 cm. Každou vrstvu zvlášť osolíme.
-
Připravené kotlety potřeme z obou stran hořčicí a položíme na brambory. Na maso ještě přidáme cibuli pokrájenou na menší kolečka. Nakonec vše zalijeme smetanou.
-
Zapékací mísu přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 1 hodinu. 15 minut před koncem odkryjeme víko, posypeme strouhaným sýrem a odkryté vše dopečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Tip redakce
Může se stát, že maso, brambory i cibule pustí hodně vody a vše ti pak v míse „plave". Tento problém vyřešíš jednoduchým trikem! Vše posyp strouhankou a vrať zpátky do trouby. Nejen že se přebytečná voda změní ve šťávu, ještě vše získá křupavou kůrčičku.