Reklama
Kotlety se smetanovými bramborami
Fotogalerie:

Kotlety se smetanovými bramborami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas.

David Šebek, Příbram

Ingredience

  • 4 kotlety
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti grilovací koření
  • 1,5 kg brambor
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 větší cibule
  • 250 ml smetany 33%
  • 70 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme a lehce posypeme grilovacím kořením.

  2. krok2

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné zhruba 3 mm. Zapékací mísu vytřeme olejem a vyskládáme do ní kolečka do výšky přibližně 1 cm. Každou vrstvu zvlášť osolíme.

  3. krok3

    Připravené kotlety potřeme z obou stran hořčicí a položíme na brambory. Na maso ještě přidáme cibuli pokrájenou na menší kolečka. Nakonec vše zalijeme smetanou.

  4. Zapékací mísu přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 1 hodinu. 15 minut před koncem odkryjeme víko, posypeme strouhaným sýrem a odkryté vše dopečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Tip redakce

Může se stát, že maso, brambory i cibule pustí hodně vody a vše ti pak v míse „plave". Tento problém vyřešíš jednoduchým trikem! Vše posyp strouhankou a vrať zpátky do trouby. Nejen že se přebytečná voda změní ve šťávu, ještě vše získá křupavou kůrčičku.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí paštika  v listovém košíčku

Domácí paštika v listovém košíčku

Listové těsto je křehké a krásně nadýchané. Petr Procházka, Strakonice
Škola vaření /30.12.16
Čokoládoví šnečci

Čokoládoví šnečci

Místo nutelly můžeš dát čokoládu.
Martina Prknová, Jemnice
Škola vaření /23.01.11
Mazanec

Mazanec

Pravidelně pomáhám mamince s pečením.
Míša Havlíčková, Ostroměř
Škola vaření /10.11.11
Tvarohové noky

Tvarohové noky

Přeliv můžeš připravit i z malin nebo borůvek.

Tomáš Čížek, Stebno 

...
Škola vaření /18.08.16
Brambory plněné mletým masem a sýrem

Brambory plněné mletým masem a sýrem

Jednoduchý a výborný recept na brambory plněné mletým masem a sýrem mne naučila moje ...
Škola vaření /04.03.12
Krokodýl

Krokodýl

Dělal jsem ho dědečkovi k narozeninám.

Ondřej Červenka, Kladno

Škola vaření /18.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu