Reklama
Kotlety na bazalce a rajčatech
Fotogalerie:

Kotlety na bazalce a rajčatech

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Od té doby, co mám speciální hrnec, zkouším různé recepty. Tenhle je vynikající.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • trocha oleje
  • podle chuti sůl
  • trocha pepře
  • 6 vepřových kotlet
  • kousek celeru
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 velké cibule
  • 1 plechovka drcených loupaných rajčat
  • 300 ml masového vývaru
  • na jíšku kousek másla a lžíce mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Nasekáme omyté lístky bazalky, lehce je smícháme se lžící slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na osolené a opepřené plátky masa. 

  2. 2. Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Maso zprudka opečeme na části oleje z obou stran a následně přendáme do připraveného hrnce. Nakrájenou zeleninu včetně nahrubo nakrájené cibule vlijeme společně s obsahem plechovky rajčat a vývarem na kotlety do pomalého hrnce a necháme bublat na program LOW. Takto vaříme velmi pomalu asi 5 hodin. 

  3. 3. Poté plátky masa vyjmeme a zbylý obsah propasírujeme. Podle potřeby zahustíme lžící máslové jíšky. Podáváme nejlépe s pečenými  brambory.


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Petr Kamarád, Praha
Škola vaření /21.06.13
Smetanová omáčka s čedarem

Smetanová omáčka s čedarem

Nenáročná příprava, skvělý výsledek.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /04.10.16
Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc.

Zuzana Travičková, ...

Škola vaření /27.06.17
Bůček pečený s meruňkami

Bůček pečený s meruňkami

Každému masu trocha piva jen prospěje.

Libor Pokorný, Ostrava

Škola vaření /28.07.17
Vepřové na kokose

Vepřové na kokose

Pikantní večeře, kterou jsem uvařil mámě.

Petr Troudička, 15 let, České ...

Škola vaření /29.01.17
Pomazánka se šproty

Pomazánka se šproty

Výborný na chlebíčky.

Lída Guk, Pelhřimov

Škola vaření /03.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu