Reklama
Koláčky s kytičkami
Fotogalerie:

Koláčky s kytičkami

Bohumil a Šimon Možíšovi

Velká Bystřice
Bez tohoto cukroví by nebyly pořádné Vánoce!
Bohumil a Šimon Možíšovi, Velká Bystřice

Ingredience

  • 200 g mouka hladká
  • 200 g sádlo
  • 200 g cukr moučkový
  • 4 lžičky kakao
  • cukrové zdobení
  • marmeláda dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pomalu rozpustíme sádlo (opatrně!) a necháme vychladnout. Smícháme mouku, cukr, kakao a vychladlé sádlo a na vále vypracujeme hladké těsto.
  2. krok2 Tvoříme v dlani menší kuličky a kademe je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku promáčkneme prstem. Do důlku dáme marmeládu nebo ořecha zdobíme dle možností.
  3. krok3 Pečeme při teplotě 200 °C asi 10–15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Melounový salát

Melounový salát

Skvělý na teplé letní dny, kdy opravdu osvěží.  Tereza Doušová, Stříbrná ...
Škola vaření /28.12.10
Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy

Slané rohlíčky s pomazánkou z červené řepy

Připraveno podle receptu

Veroniky Kloučkové z Brna

Škola vaření /09.02.18
Masové bramboráky

Masové bramboráky

Sice jsou míň křupavé než klasické bramboráky, ale o to víc jsou šťavnaté.

...
Škola vaření /07.11.17
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Gabriela Mlynářová, Pardubice

Škola vaření /25.02.18
Plněná roláda se sýrem

Plněná roláda se sýrem

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Škola vaření /07.01.17
Palačinky s borůvkami

Palačinky s borůvkami

Mám moc ráda sladká jídla, ráda je i vařím.
Kristýna Slámová, Karviná
Škola vaření /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu