Reklama
Reklama
Koláčky s kytičkami
Fotogalerie:

Koláčky s kytičkami

Bohumil a Šimon Možíšovi

Velká Bystřice
Bez tohoto cukroví by nebyly pořádné Vánoce!
Bohumil a Šimon Možíšovi, Velká Bystřice

Ingredience

  • 200 g mouka hladká
  • 200 g sádlo
  • 200 g cukr moučkový
  • 4 lžičky kakao
  • cukrové zdobení
  • marmeláda dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pomalu rozpustíme sádlo (opatrně!) a necháme vychladnout. Smícháme mouku, cukr, kakao a vychladlé sádlo a na vále vypracujeme hladké těsto.
  2. krok2 Tvoříme v dlani menší kuličky a kademe je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku promáčkneme prstem. Do důlku dáme marmeládu nebo ořecha zdobíme dle možností.
  3. krok3 Pečeme při teplotě 200 °C asi 10–15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bílá polévka s vejcem

Bílá polévka s vejcem

Hlavně teď v zimě zahřeje a dodá sílu! Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /12.01.09
Lívance tety Mirky

Lívance tety Mirky

Dřív mi tyto výborné 10lívance pekla moje teta Mirka, dnes si je už připravuji sám.
...
Škola vaření /13.08.08
Srdíčkové řízečky

Srdíčkové řízečky

Podávej jako ‚‚normální‘‘ vepřové řízky. Překvapí tě, že ten rozdíl nikdo ...
Škola vaření /14.07.12
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Do nádivky nezapomeň vmíchat nasekané čerstvé bylinky.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /13.08.16
Slané rohlíčky s náplní

Slané rohlíčky s náplní

Ideální k pivu, určitě budou hitem každé párty.

Kristýna Zemanová, Maleč

Škola vaření /25.08.17
Masové bramboráky

Masové bramboráky

Sice jsou míň křupavé než klasické bramboráky, ale o to víc jsou šťavnaté.

...
Škola vaření /07.11.17
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama