Reklama
Koláč s uzeným
Fotogalerie:

Koláč s uzeným

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uzené třeba s bramborovou kaší je výborné. Proč ale tuhle kombinaci nepojmout trochu jinak?

Miroslava Kostovčíková, Bakov nad Jizerou

Ingredience

  • 750 g hrubé mouky
  • 700 ml vlažného mléka
  • 2 vejce
  • 3 lžíce sádla
  • 1 kostka droždí
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 6 syrových brambor
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 svazek jarních cibulek

Doba přípravy

Počet porcí

6 - 8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku nasypeme do dostatečně velké mísy. Mléko prošleháme s vejci a rozehřátým sádlem. Do směsi rozdrobíme droždí a pak ji vmícháme do mouky. Přidáme sůl a pepř.

  2. Mísu zakryjeme utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme těsto asi 30 minut kynout.

  3. Mezitím oškrábeme brambory, najemno je nastrouháme a slijeme z nich přebytečnou tekutinu.
    Pak je vmícháme do vykynutého těsta. Přidáme nakrájenou slaninu a cibulku.

  4. Velký plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečicím papírem. Na něj nalijeme těsto, rozetřeme
    je do stran a dáme do trouby předehřáté na 200 ºC. Koláč pečeme asi 40 minut a nakonec jej nakrájíme na kostky.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šátečky s dýní

Šátečky s dýní

Dýně hokkaidó, na rozdíl od ostatních dýní, se nemusí loupat, slupka krásně při ...
Škola vaření /19.10.16
Placičky z krabích tyčinek

Placičky z krabích tyčinek

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /26.02.19
Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /28.02.17
Hovězí na víně s parmazánem

Hovězí na víně s parmazánem

Mám ráda, když pokrm chutná a také pěkně vypadá.

Dominika Caisová, Zlín

Škola vaření /03.10.16
Pečené lilky s masem

Pečené lilky s masem

Opečená zelenina chutná výborně.
Tereza Smrčková, Praha
Škola vaření /09.01.10
Obalované sýrové kuličky

Obalované sýrové kuličky

Jako mlsání ke skleničce vína jsou dokonalé.
Martina Zelenková, Příbram
Škola vaření /28.02.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama