Reklama
Koláč s uzeným
Fotogalerie:

Koláč s uzeným

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uzené třeba s bramborovou kaší je výborné. Proč ale tuhle kombinaci nepojmout trochu jinak?

Miroslava Kostovčíková, Bakov nad Jizerou

Ingredience

  • 750 g hrubé mouky
  • 700 ml vlažného mléka
  • 2 vejce
  • 3 lžíce sádla
  • 1 kostka droždí
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 6 syrových brambor
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 svazek jarních cibulek

Doba přípravy

Počet porcí

6 - 8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku nasypeme do dostatečně velké mísy. Mléko prošleháme s vejci a rozehřátým sádlem. Do směsi rozdrobíme droždí a pak ji vmícháme do mouky. Přidáme sůl a pepř.

  2. Mísu zakryjeme utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme těsto asi 30 minut kynout.

  3. Mezitím oškrábeme brambory, najemno je nastrouháme a slijeme z nich přebytečnou tekutinu.
    Pak je vmícháme do vykynutého těsta. Přidáme nakrájenou slaninu a cibulku.

  4. Velký plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečicím papírem. Na něj nalijeme těsto, rozetřeme
    je do stran a dáme do trouby předehřáté na 200 ºC. Koláč pečeme asi 40 minut a nakonec jej nakrájíme na kostky.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vepřová kýta plněná houbami

Vepřová kýta plněná houbami

Kořenitá vůně a chuť rozmarýnu se k podzimu nádherně hodí. Marie ...
Škola vaření /11.10.16
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Sýrová na penne

Sýrová na penne

Tato sýrová omáčka musí být hustá.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /04.10.16
Šátečky s dýní

Šátečky s dýní

Dýně hokkaidó, na rozdíl od ostatních dýní, se nemusí loupat, slupka krásně při ...

Škola vaření /19.10.16
Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Málokdo ví, že cibule prospívá diabetikům.

Kateřina Krejčová, Zlín

Škola vaření /26.05.16
Hovězí roštěnka na strouhance

Hovězí roštěnka na strouhance

Vyzkoušej náš oblíbený rodinný recept.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /21.01.17
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama