Reklama
Kokosový beránek
Fotogalerie:

Kokosový beránek

Blanka Zborníková

Horní Stropnice
Maminčin recept předám i své dceři.
Blanka Zborníková, Horní Stropnice

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g mouka polohrubá
  • 180 g cukr moučkový
  • 250 g tvaroh
  • 100 ml mléko
  • 200 g hera
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 balení prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • Ozdoba
  • 50 g cukr moučkový
  • 50 g hera
  • 100 g kokos strouhaný
  • trocha rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Heru nakrájíme na kousky a utřeme ji s oběma cukry a vejci do pěny. Tvaroh zředíme mlékem, přidáme k pěně a vmícháme mouku s kypřicím práškem.
  2. Formu vymažeme a naplníme těstem. Pečeme při 160 °C asi 40 minut. Vyklopeného beránka potřeme herou, posypeme kokosem a do­zdobíme ho rozinkami.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové mráčky

Vepřové mráčky

Na vepřovém si moc rádi pochutnávají děti i manžel. Radka Knapová, Jičín
Škola vaření /23.03.12
Italské filé

Italské filé

Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Alena Koukalová, Sezimovo Ústí

Škola vaření /17.04.17
Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Paprika může být uzená.

Stanislava Lůšová, Most

Škola vaření /03.11.18
Hovězí jako zvěřina

Hovězí jako zvěřina

Okouzlí tě svou vynikající chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /09.10.16
Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Sladké jahůdky mi chutnají nejvíc, ale tyhle výborné knedlíky se dají dělat i z ...
Škola vaření /01.09.13
Krkonošský bramborový koláč

Krkonošský bramborový koláč

Vždy mne překvapí, kolik druhů makovců vůbec existuje. My máme ale nejraději ten ...

Škola vaření /12.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu