Reklama
Kokosové kostičky
Fotogalerie:

Kokosové kostičky

Adéla a Tomáš Flekalovi

Třebotov
Na kostky po­sně­žené kokosem jsme si troufli sami. Dvo­je ruce a dva jazýčky vytvořily mňamku.
Adéla a Tomáš Flekalovi, Třebotov

Ingredience

  • Těsto
  • 250 ml mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 žloutek
  • 500 g mouka hladká
  • 150 g cukr moučkový
  • Poleva
  • 1,5 kostky tuk ztužený
  • 1/2 balení kakao
  • Obalení
  • 100 g kokos strouhaný
  • 100 g cukr moučkový
  • Ostatní
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žloutky, hladkou mouku, kypřicí prášek, cukr a mléko smícháme a vyšleháme ručním mixérem dohladka.
  2. krok2 Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech či formu a upečeme dozlatova. Po upečení buchtu rozkrájíme na větší kostičky. Kostičky namáčíme do polevy, kterou vytvoříme rozpuštěním 100% tuku a vmícháním kakaa.
  3. krok3 Kostičky s kakaovou polevou obalujeme ve směsi strouhaného kokosu a cukru.

    TIP: Bílky ze tří vajec můžeme zpracovat tak, že je ušleháme do tuhého sněhu a ten zamícháme do těsta. Upečené těs­to je možné ještě před obalením v kakaové polevě a ko­kosu s cukrem jemně po­kapat rumem. Kostičky jsou dobré nejen z hladké, ale také z polohrubé mouky.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankové koule

Pohankové koule

Zdravá varianta těch klasických. Lucie Valinová, Ústí nad Labem
Škola vaření /21.04.17
Bramboráky s cuketou a mletým masem

Bramboráky s cuketou a mletým masem

Velmi jednoduché jídlo, které zvládne i naprostý začátečník, navíc je rychlé a moc...
Škola vaření /16.07.09
Brumík

Brumík

Výborní medvídci třeba na odpolední svačinku.
Světlana Dinslerová, Nový Knín
Škola vaření /04.08.11
Stehýnka na rajčatech

Stehýnka na rajčatech

Pro ještě lepší vůni posypej stehýnka tymiánem.

Radka Jirsová, Česká Lípa

Škola vaření /22.07.17
Zdravá kokosová palačinka

Zdravá kokosová palačinka

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /02.06.18
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu