Ingredience
- Těsto
- 250 ml mléko
- 1 prášek do pečiva
- 3 žloutek
- 500 g mouka hladká
- 150 g cukr moučkový
- Poleva
- 1,5 kostky tuk ztužený
- 1/2 balení kakao
- Obalení
- 100 g kokos strouhaný
- 100 g cukr moučkový
- Ostatní
- tuk na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky, hladkou mouku, kypřicí prášek, cukr a mléko smícháme a vyšleháme ručním mixérem dohladka.
-
Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech či formu a upečeme dozlatova. Po upečení buchtu rozkrájíme na větší kostičky. Kostičky namáčíme do polevy, kterou vytvoříme rozpuštěním 100% tuku a vmícháním kakaa.
-
Kostičky s kakaovou polevou obalujeme ve směsi strouhaného kokosu a cukru.
TIP: Bílky ze tří vajec můžeme zpracovat tak, že je ušleháme do tuhého sněhu a ten zamícháme do těsta. Upečené těsto je možné ještě před obalením v kakaové polevě a kokosu s cukrem jemně pokapat rumem. Kostičky jsou dobré nejen z hladké, ale také z polohrubé mouky.