Reklama
Kokosová buchta
Fotogalerie:

Kokosová buchta

Kristýna Kortusová

Prachatice
Tento moučník zvládne i cukrářský učedník.
Kristýna Kortusová, Prachatice

Ingredience

  • Těsto
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 150 g cukr krupice
  • 1 hrnek olej
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • Ozdoba
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • na posypání kokos strouhaný
  • cukr moučkový na posypání
  • Ostatní
  • tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny smícháme dohromady a nalijeme je na tukem vymazaný a hladkou moukou vysypaný plech.
  2. Po­sypeme strouhaným kokosem a cukrem podle chuti a pečeme dozlatova.
    Upečenou buchtu nakonec polijeme 1/4 l šlehačky.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cikánský guláš

Cikánský guláš

Jsme děti z dětského domova a každý týden si s tetou nebo strýcem vaříme jídlo na ...
Škola vaření /02.09.08
Kotlety na bazalce a rajčatech

Kotlety na bazalce a rajčatech

Od té doby, co mám speciální hrnec, zkouším různé recepty. Tenhle je vynikající.

...
Škola vaření /07.09.16
Tagliatelle se špenátem

Tagliatelle se špenátem

Jídla z těstovin mám nejraději a zjistil jsem, že se dají i velice snadno ...

Škola vaření /06.02.14
Lahodná šarlota

Lahodná šarlota

Místo borůvek můžeme použít také jiné ovoce.

Petra Fingerhutová, Kyšice

Škola vaření /23.02.17
Maminčina bábovka

Maminčina bábovka

Také já ji zanedlouho naučím péct svoji dceru.
Lenka Havlíková, Libošovice
Škola vaření /06.03.09
Piškotový  dort s krémem a marcipánem

Piškotový dort s krémem a marcipánem

V kuchyni mě to baví. A když se mi opravdu chce, upeču i dort kamarádce k narozeninám.
...
Škola vaření /26.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu