Reklama
Kefírová buchta
Fotogalerie:

Kefírová buchta

Nikola Točoňová

Nová Ves
Velice jemná a chutná, taková je buchta s kefírem. Navíc je i zdravá a velmi rychlá. Tak neváhej a zkus můj recept. Určitě nebudeš litovat.
Nikola Točoňová, Nová Ves

Ingredience

  • 1 vejce
  • 400 g mouka hladká
  • 1 kefír
  • 1 lžíce soda
  • 2 lžíce kakao
  • 300 g cukr moučkový
  • 200 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Utřeme do pěny olej, vejce a cukr. Přidáme kefír, sodu, mouku a kakao. Všechno dobře promícháme a hotové těsto nalijeme na vymazaný plech.
  2. Buchtu pečeme v předehřáté troubě při 170 ˚C asi 40 minut. Hotovou ji můžeme posypat cukrem nebo polít jakoukoliv polevou a ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa na šalvěji

Kuřecí prsa na šalvěji

Jako příloha se nejlépe hodí hranolky. Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /22.05.16
Kachní rolka s mozzarellou

Kachní rolka s mozzarellou

Hodí se k ní rýže i brambory.

Jitka Klosová, Nový Jičín

Škola vaření /15.07.16
Grilovaná nakládaná zelenina

Grilovaná nakládaná zelenina

Zelenina ve skleničce musí být ponořená.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /28.06.16
Jablkový závin

Jablkový závin

Pečeme ho doma odedávna.
Miloslava Čiháková, Bušanovice
Škola vaření /02.06.13
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Jiří Korubka, Vsetín

Škola vaření /03.08.18
Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

Podávej s brambory nebo jen se salátem.


Nikola Gabrielová, Praha

Škola vaření /08.04.17
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama