Na oslavě narozenin měly velký úspěch.
Jiří Kadlec, 10 let, Praha
Ingredience
- 4 kedlubny
- trocha soli a pepře
- 1 citron
- 200 g niva
- 100 g lučina
- 1 lžíce majonéza
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kedlubny opláchneme, oloupeme slupku a pokrájíme na lodičky. Připravené dílky svrchu posolíme, opep-říme a lehce pokapeme pár kapkami citronové šťávy.
-
Sýr nastrouháme na jemné straně struhadla, přendáme do misky a smícháme s lučinou a majonézou. Metličkou utřeme na hladkou směs. Podle chuti ji osolíme a opepříme. Pro zvýraznění chutí můžeme přidat i utřený česnek.
-
Hotovou pomazánku lžičkou přendáme na kedlubnové lodičky. Před podáváním necháme vychladit.