Reklama
Katův guláš
Fotogalerie:

Katův guláš

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.

Ingredience

  • 600 g hovězí maso
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 ks bílé papriky
  • 2 ks rajčata
  • 2 ks kapie
  • 4 ks sterilované okurky
  • 70 g rajský protlak
  • 300 ml pivo
  • tmavá hotová jíška
  • sůl, pepř mletý, kmín mletý, sladká paprika
  • 2 lžíce sádlo
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
    V kastrole rozpustíme sádlo a dozlatohněda opečeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.

    Přidáme maso, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem.
    Za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu.
    Pak vmícháme rajský protlak a dál opékáme.

    Nakonec zaprášíme lžící sladké papriky a podlijeme pivem.
    Pod pokličkou dusíme až je maso skoro měkké.
    Během dušení občas promícháme a podle potřeby podléváme vodou.

    Mezitím očistíme papriky a nakrájíme na proužky.
    Česnek nasekáme, okurky nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky.

    Papriky, okurky a rajčata přidáme do guláše a společně podusíme až je maso zcela měkké.
    Zahustíme hotovou jíškou.

    Dochutíme česnekem, případně přisolíme a rozdělíme na talíře.
    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, např. s těstovinami.

    Pro pikantnější variantu, zaměníme petrželku za čerstvě nastrouhaný křen.
    Sladkou papriku do základu můžeme částečně nahradit pálivou paprikou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné bochánky

Plněné bochánky

Nejlepší jsou hned po vytažení z trouby. Linda Hradecká, Rakovník
Škola vaření /16.11.16
Mikulášské perníčky

Mikulášské perníčky

Na Mikuláše se těšíme se sestrou Nellinkou nejen kvůli nadílce do punčochy, ale také ...
Škola vaření /14.12.08
Červená pomazánka

Červená pomazánka

S jablkem budou chuťovky šťavnatější.
Lenka Vašutová, Litoměřice
Škola vaření /18.11.10
Rychlá omeleta

Rychlá omeleta

Kuchařské umění zkoušíme s bráchou.
Petr Ivanov,
Jindřichův Hradec
Škola vaření /30.07.10
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Zdravá polévka, kterou mají všichni rádi.
Vítek Novák, Praha
Škola vaření /20.12.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama