Reklama
Katův guláš
Fotogalerie:

Katův guláš

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.

Ingredience

  • 600 g hovězí maso
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 ks bílé papriky
  • 2 ks rajčata
  • 2 ks kapie
  • 4 ks sterilované okurky
  • 70 g rajský protlak
  • 300 ml pivo
  • tmavá hotová jíška
  • sůl, pepř mletý, kmín mletý, sladká paprika
  • 2 lžíce sádlo
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
    V kastrole rozpustíme sádlo a dozlatohněda opečeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.

    Přidáme maso, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem.
    Za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu.
    Pak vmícháme rajský protlak a dál opékáme.

    Nakonec zaprášíme lžící sladké papriky a podlijeme pivem.
    Pod pokličkou dusíme až je maso skoro měkké.
    Během dušení občas promícháme a podle potřeby podléváme vodou.

    Mezitím očistíme papriky a nakrájíme na proužky.
    Česnek nasekáme, okurky nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky.

    Papriky, okurky a rajčata přidáme do guláše a společně podusíme až je maso zcela měkké.
    Zahustíme hotovou jíškou.

    Dochutíme česnekem, případně přisolíme a rozdělíme na talíře.
    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, např. s těstovinami.

    Pro pikantnější variantu, zaměníme petrželku za čerstvě nastrouhaný křen.
    Sladkou papriku do základu můžeme částečně nahradit pálivou paprikou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno
Škola vaření /22.02.18
Domácí pizza

Domácí pizza

Upekl jsem ji úplně sám, naši koukali!

Vítek Voleman, 11 let, Praha

Škola vaření /02.09.16
Zemákový chléb z domácí pekárny

Zemákový chléb z domácí pekárny

Už jako malá jsem mámě pomáhala při pečení chleba.

Adéla Hukalová, Nymburk

Škola vaření /04.11.17
Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Jíme všechno, co mamka uvaří, ale těstoviny máme ze všeho nejraději. Uvař si naši ...
Škola vaření /27.09.11
Drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Podle receptu

Martiny Ticháčkové z Berouna

Škola vaření /01.10.19
Ořechovec

Ořechovec

Doma máme rádi ořechy a tenhle recept, který nám maminka ukázala, je tak jednoduchý, že...
Škola vaření /26.04.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu