Katův guláš
Fotogalerie:

Katův guláš

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.

Ingredience

  • 600 g hovězí maso
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 ks bílé papriky
  • 2 ks rajčata
  • 2 ks kapie
  • 4 ks sterilované okurky
  • 70 g rajský protlak
  • 300 ml pivo
  • tmavá hotová jíška
  • sůl, pepř mletý, kmín mletý, sladká paprika
  • 2 lžíce sádlo
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
    V kastrole rozpustíme sádlo a dozlatohněda opečeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.

    Přidáme maso, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem.
    Za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu.
    Pak vmícháme rajský protlak a dál opékáme.

    Nakonec zaprášíme lžící sladké papriky a podlijeme pivem.
    Pod pokličkou dusíme až je maso skoro měkké.
    Během dušení občas promícháme a podle potřeby podléváme vodou.

    Mezitím očistíme papriky a nakrájíme na proužky.
    Česnek nasekáme, okurky nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky.

    Papriky, okurky a rajčata přidáme do guláše a společně podusíme až je maso zcela měkké.
    Zahustíme hotovou jíškou.

    Dochutíme česnekem, případně přisolíme a rozdělíme na talíře.
    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, např. s těstovinami.

    Pro pikantnější variantu, zaměníme petrželku za čerstvě nastrouhaný křen.
    Sladkou papriku do základu můžeme částečně nahradit pálivou paprikou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karboše z krůty a knedlíků

Karboše z krůty a knedlíků

Zužitkuješ zbytky – karlovarský knedlík je místo strouhanky. Vlaďka ...
Škola vaření /18.06.16
Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Toto jídlo se stalo naší oblíbenou rychlovkou k obědu.
holky Hrnčířovy, Horky
Škola vaření /20.10.10
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Bezlepkové karbanátky

Bezlepkové karbanátky

Škrobem bez problémů nahradíš strouhanku.

Marie Bártová, Hradec Králové

Škola vaření /02.09.16
Králičí vývar se sýrovými ‚‚kudlásky‘‘

Králičí vývar se sýrovými ‚‚kudlásky‘‘

Chutná dětem

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /28.01.18
Tříbarevné tvarohové řezy

Tříbarevné tvarohové řezy

Babička mi trošku pomáhá, ale za chvilku si troufnu upéct tuhle dobrotu úplně sám.
...
Škola vaření /24.11.10
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama