Reklama
Reklama
Katův guláš
Fotogalerie:

Katův guláš

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.

Ingredience

  • 600 g hovězí maso
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 ks bílé papriky
  • 2 ks rajčata
  • 2 ks kapie
  • 4 ks sterilované okurky
  • 70 g rajský protlak
  • 300 ml pivo
  • tmavá hotová jíška
  • sůl, pepř mletý, kmín mletý, sladká paprika
  • 2 lžíce sádlo
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
    V kastrole rozpustíme sádlo a dozlatohněda opečeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.

    Přidáme maso, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem.
    Za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu.
    Pak vmícháme rajský protlak a dál opékáme.

    Nakonec zaprášíme lžící sladké papriky a podlijeme pivem.
    Pod pokličkou dusíme až je maso skoro měkké.
    Během dušení občas promícháme a podle potřeby podléváme vodou.

    Mezitím očistíme papriky a nakrájíme na proužky.
    Česnek nasekáme, okurky nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky.

    Papriky, okurky a rajčata přidáme do guláše a společně podusíme až je maso zcela měkké.
    Zahustíme hotovou jíškou.

    Dochutíme česnekem, případně přisolíme a rozdělíme na talíře.
    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, např. s těstovinami.

    Pro pikantnější variantu, zaměníme petrželku za čerstvě nastrouhaný křen.
    Sladkou papriku do základu můžeme částečně nahradit pálivou paprikou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivovarský guláš s křenem

Pivovarský guláš s křenem

Eva Přecechtělová, Chropyně
Škola vaření /04.03.19
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Omáčku provoní i mletý hřebíček a badyán.

Alena Krátká, Hodonín

Škola vaření /16.09.16
Kuře z jedné pánve

Kuře z jedné pánve

Podle receptu

Mileny Olivové z Rožnova pod Radhoštěm

Škola vaření /03.08.18
Nadýchaná roláda s mandlemi

Nadýchaná roláda s mandlemi

Je lehká, ke kávě prostě báječná. Mimo jahodovou sezonu můžeš zkusit ...

Škola vaření /15.06.16
Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Jednoduché jídlo, které zvládne na výbornou i mladá slečna, která pravidelně nevaří....
Škola vaření /05.03.12
Plněná kapsa s omáčkou

Plněná kapsa s omáčkou

Večeře byla jako z drahé z restaurace.

Ivana Konvičková, Jílové

Škola vaření /05.06.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama