Připraveno podle receptu
Marka Stoklasy z Brna
Ingredience
- 3 vejce
- 300 g hnědého cukru
- 300 ml oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 kypřicího prášku
- špetka soli
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- hrst rozinek
- 300 g jemně nastrouhané karotky
- na formu tuk a mouka
- KRÉM:
- 200 g mascarpone
- 100 g lučiny
- 100 g cukru moučky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- NA OZDOBU:
- mandlové lupínky
- kůra z 1 limetky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce utřeme s cukrem do pěny, poté k nim vmícháme olej, mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, koření, rozinky a nakonec zapracujeme karotku. Vše promícháme a těsto opatrně přeneseme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme při 170 °C asi 1 hodinu.
-
Mezitím si připravíme krém. Mascarpone ušleháme metličkou s lučinou, cukrem a limetkovou šťávou.
-
Krém naneseme na vychladlý chlebíček a ozdobíme ho nasucho upraženými mandlovými lupínky a limetkovou kůrou.