Reklama
Reklama
Karotkový chlebíček
Fotogalerie:

Karotkový chlebíček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Marka Stoklasy z Brna

Ingredience

  • 3 vejce
  • 300 g hnědého cukru
  • 300 ml oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • hrst rozinek
  • 300 g jemně nastrouhané karotky
  • na formu tuk a mouka
  • KRÉM:
  • 200 g mascarpone
  • 100 g lučiny
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • NA OZDOBU:
  • mandlové lupínky
  • kůra z 1 limetky

Doba přípravy

Počet porcí

12-14

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce utřeme s cukrem do pěny, poté k nim vmícháme olej, mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, koření, rozinky a nakonec zapracujeme karotku. Vše promícháme a těsto opatrně přeneseme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme při 170 °C asi 1 hodinu.

  2. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone ušleháme metličkou s lučinou, cukrem a limetkovou šťávou.

  3. Krém naneseme na vychladlý chlebíček a ozdobíme ho nasucho upraženými mandlovými lupínky a limetkovou kůrou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Placky se smetanovou směsí

Placky se smetanovou směsí

Výborné spojení pikantních hub a škvarků tě mile překvapí, nyní je právě ...
Škola vaření /07.08.16
Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky

Občas nám maminka dovolí, abychom si pod dohledem připravily samy nějakou dobrotu.
...
Škola vaření /20.10.09
Tvarohové noky

Tvarohové noky

Přeliv můžeš připravit i z malin nebo borůvek.

Tomáš Čížek, Stebno 

...
Škola vaření /18.08.16
Slepičí vývar se smaženým hráškem

Slepičí vývar se smaženým hráškem

Je to klasika, bez které si neumíme představit žádnou rodinnou oslavu. Slepičí vývar ti...
Škola vaření /10.07.12
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Nepotřebuješ vůbec váhu. To se to peče!
Adéla Kortusová, 
Prachatice
Škola vaření /16.01.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama