Reklama
Karotkový chlebíček
Fotogalerie:

Karotkový chlebíček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Marka Stoklasy z Brna

Ingredience

  • 3 vejce
  • 300 g hnědého cukru
  • 300 ml oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • hrst rozinek
  • 300 g jemně nastrouhané karotky
  • na formu tuk a mouka
  • KRÉM:
  • 200 g mascarpone
  • 100 g lučiny
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • NA OZDOBU:
  • mandlové lupínky
  • kůra z 1 limetky

Doba přípravy

Počet porcí

12-14

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce utřeme s cukrem do pěny, poté k nim vmícháme olej, mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, koření, rozinky a nakonec zapracujeme karotku. Vše promícháme a těsto opatrně přeneseme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme při 170 °C asi 1 hodinu.

  2. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone ušleháme metličkou s lučinou, cukrem a limetkovou šťávou.

  3. Krém naneseme na vychladlý chlebíček a ozdobíme ho nasucho upraženými mandlovými lupínky a limetkovou kůrou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti Irena Pokorná, České Budějovice
Škola vaření /19.02.18
Hamburger v kabátku

Hamburger v kabátku

Můžeš přidat kečup a hořčici.

Hana Veselá, Žirovnice

Škola vaření /25.07.16
Želatinový dort

Želatinový dort

Není těžký a výsledek je super.
Nikola Koubková, 10 let, Dolní Libchavy
Škola vaření /27.12.11
Bramborový salát

Bramborový salát

Salát je vynikající k řízkům, pečené krůtě či ke kuřeti.

Veronika Poláčková, ...

Škola vaření /10.12.12
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /29.03.10
Vlašimský řízek

Vlašimský řízek

Z vepřového boku, sýra a slaniny lze připravit skvělý mletý řízek.

Pavel ...

Škola vaření /09.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu