Reklama
Karotkový chlebíček
Fotogalerie:

Karotkový chlebíček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Marka Stoklasy z Brna

Ingredience

  • 3 vejce
  • 300 g hnědého cukru
  • 300 ml oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • hrst rozinek
  • 300 g jemně nastrouhané karotky
  • na formu tuk a mouka
  • KRÉM:
  • 200 g mascarpone
  • 100 g lučiny
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • NA OZDOBU:
  • mandlové lupínky
  • kůra z 1 limetky

Doba přípravy

Počet porcí

12-14

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce utřeme s cukrem do pěny, poté k nim vmícháme olej, mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, koření, rozinky a nakonec zapracujeme karotku. Vše promícháme a těsto opatrně přeneseme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme při 170 °C asi 1 hodinu.

  2. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone ušleháme metličkou s lučinou, cukrem a limetkovou šťávou.

  3. Krém naneseme na vychladlý chlebíček a ozdobíme ho nasucho upraženými mandlovými lupínky a limetkovou kůrou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šišky na špejlích

Šišky na špejlích

Podávají se s různými omáčkami a pečivem. Linda ...
Škola vaření /15.11.16
Segedínský guláš z kližky

Segedínský guláš z kližky

I když jsem už babičkou, sama vařím guláš tak, jak mě ho naučila moje maminka. ...
Škola vaření /27.05.10
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
Kuře na ananasu

Kuře na ananasu

Mám ráda kombinaci masíčka s ovocem.
Kristýna Slámová, Karviná-Ráj
Škola vaření /18.02.12
Se slaninou a bramborami

Se slaninou a bramborami

Slaninka by měla být po upečení pěkně křupavá, přeji dobrou chuť!

Dagmar ...

Škola vaření /14.11.16
Linecká zvířátka

Linecká zvířátka

Veselé barevné sušenky si děti zamilují. 


Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /10.03.17
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama