Karí můžeš dát i víc, záleží na tvé chuti.
Gábina Svačinová (14 let), Praha
Ingredience
- 3 sáčky rýže
- trocha soli
- olej podle potřeby
- 1 cibule
- 500 g mleté hovězí maso
- trocha pepře
- 1/2 lžičky karí
- 250 g hrášek
- 1 červená paprika
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje.
-
Ve velkém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a karí. Za stálého míchání orestujeme, až se maso rozpadne na kousky. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
K měkkému masu přidáme hrášek a papriku nakrájenou na nudličky. Krátce podusíme. Nakonec vydusíme přebytečnou tekutinu a vmícháme uvařenou rýži.