Jsou lahodné a jemné.
Eva Haladová, Hodonín
Ingredience
- 500 g mletého krůtího masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- podle chuti pepř a sůl
- 2 lžíce strouhanky
- trocha hladké mouky
- trocha oleje
- 500 ml mléka
- 150 g taveného sýra
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce nasekané petrželky
- špetka muškátového květu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Maso, cibuli, vejce, pepř, sůl a strouhanku promícháme a z těstíčka vykrajujeme kuličky. Obalíme je v mouce, pak zmáčkneme do tvaru karbanátků a na oleji osmažíme dozlatova.
-
2. V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a přivedeme k varu. Přidáme sýr a za stálého míchání provaříme. Vmícháme petrželku a muškátový květ.