Máme velkou rodinu a občas se stává, že musím připravit večeři. Tyto karbanátky mají rádi všichni, nejlepší jsou s vařenými brambory a se zeleninou.
Alžběta Benáková, 11 let, Praha
Ingredience
- 500 g mleté vepřové maso
- 250 g niva
- 200 ml mléko
- 2 vejce
- trocha soli a pepře, případně jiné koření co máme rádi
- 500 g strouhanka
- podle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté vepřové maso dáme do misky. Nivu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji k masu. Přilijeme mléko a vklepneme vejce. Osolíme, opepříme a promícháme.
-
Tvoříme malé placičky, které obalujeme ve strouhance. Dáme je na pánev s rozpáleným olejem a osmažíme dozlatova.
Tip redakce
Směs na karbanátky můžeš dochutit česnekem.