Reklama
Kapřík na česneku
Fotogalerie:

Kapřík na česneku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdeňka Kroupová, Ostrava

Ingredience

  • 6 stroužků česneku
  • 600 g kapra
  • dle chuti drcený kmín, sůl a pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 100 g másla
  • dle potřeby olej
  • 600 g brambor
  • 100 g másla
  • 150 ml 30% smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část prolisujeme a druhou nakrájíme na plátky. Filety z kapra nakrájíme na pruhy a potřeme prolisovaným česnekem. Nasolíme, opepříme, okořeníme drceným kmínem a necháme uležet do druhého dne v ledničce. Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou.

  2. V této směsi kapra obalíme a přebytečnou mouku oklepeme. Zabalíme do plátků slaniny. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme i s plátky česneku na dno pekáčku. Na to položíme kapra. Vše přelijeme rozpuštěným máslem s olejem. Kombinací másla a oleje zabráníme přepalování tuku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 25–30 minut. Servírujeme se šťouchanými máslovými brambory.

  3. Brambory překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je scedíme, přidáme máslo i smetanu a rozšťoucháme.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové mráčky

Vepřové mráčky

Na vepřovém si moc rádi pochutnávají děti i manžel. Radka Knapová, Jičín
Škola vaření /23.03.12
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Dana Kunertová, Domažlice

Škola vaření /14.01.19
Jablečný koláč

Jablečný koláč

Moučníky máme rády a práce v kuchyni nás baví. Když mamka nemá čas, upečeme si samy.
...
Škola vaření /12.04.13
Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Iveta Kyselová, Bystřice

Škola vaření /19.03.18
Chřestový quiche

Chřestový quiche

Zelený chřest je lepší, protože díky barvě na koláči lépe vynikne.


Karolína ...

Škola vaření /09.04.17
Noky s kuřetem a brokolicí

Noky s kuřetem a brokolicí

Dceru zaučuji do tajů vaření. Noky milujeme.

Markéta Nedvědová, Brandýsek

Škola vaření /22.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu