Reklama
Kapřík na česneku
Fotogalerie:

Kapřík na česneku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdeňka Kroupová, Ostrava

Ingredience

  • 6 stroužků česneku
  • 600 g kapra
  • dle chuti drcený kmín, sůl a pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 100 g másla
  • dle potřeby olej
  • 600 g brambor
  • 100 g másla
  • 150 ml 30% smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část prolisujeme a druhou nakrájíme na plátky. Filety z kapra nakrájíme na pruhy a potřeme prolisovaným česnekem. Nasolíme, opepříme, okořeníme drceným kmínem a necháme uležet do druhého dne v ledničce. Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou.

  2. V této směsi kapra obalíme a přebytečnou mouku oklepeme. Zabalíme do plátků slaniny. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme i s plátky česneku na dno pekáčku. Na to položíme kapra. Vše přelijeme rozpuštěným máslem s olejem. Kombinací másla a oleje zabráníme přepalování tuku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 25–30 minut. Servírujeme se šťouchanými máslovými brambory.

  3. Brambory překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je scedíme, přidáme máslo i smetanu a rozšťoucháme.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené brambory se špenátem

Zapečené brambory se špenátem

Ráda hledám něco nového a tentokrát nám moc chutnalo.  Kristýna Nováková, ...
Škola vaření /23.09.16
Holandské řízky

Holandské řízky

Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
...
Škola vaření /02.03.10
Plněné šišky babičky Líby

Plněné šišky babičky Líby

Tyto výborné sladké šišky nám dělává babička vždycky o prázdninách. Chutnají nám...
Škola vaření /12.03.12
Jogurtové preclíky

Jogurtové preclíky

Lenka Danišová, Jirkov

Škola vaření /05.02.18
Bílá zelná polévka

Bílá zelná polévka

Vaříme ji u nás v jižních Čechách.
Pavlínka Libová, Tábor
Škola vaření /25.03.10
Kohoutek na víně

Kohoutek na víně

Jako přílohu podáváme francouzskou bagetu.

Aneta Lavičková, Liberec

Škola vaření /10.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu