Reklama
Kapr s ořechovým krémem
Fotogalerie:

Kapr s ořechovým krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neobvyklý způsob úpravy kapra.

Vlasta Paroulková, Most

Ingredience

  • 4 porce kapra
  • 1 citron
  • 1 cibule
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžička celého pepře
  • Pěna:
  • 150 g žervé
  • 120 ml šlehačky
  • 40 g rozmixovaných vlašských ořechů
  • špetka chilli, soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z rybích porcí stáhneme kůži, vložíme je do kastrolu, přidáme citronovou šťávu a kousek citronové kůry, přepůlenou cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu a koření. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené, a na nejnižším stupni vaříme asi 20 minut.

  2. Ořechy rozetřeme se žervé, špetkou chilli, solí a pepřem. Vmícháme ušlehanou smetanu. Krémem ozdobíme porce ryby, podáváme obložené zeleninou.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Je to vynikající dobrota. Mám ji rád na svačinu s krajíčkem toastového chleba.  ...
Škola vaření /21.07.12
Marocká směs na kuskusu

Marocká směs na kuskusu

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit ...

Škola vaření /24.06.15
Masové bramboráky

Masové bramboráky

Sice jsou míň křupavé než klasické bramboráky, ale o to víc jsou šťavnaté.

...
Škola vaření /07.11.17
Zapečené těstoviny s tvarohem

Zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké nákypy jsou u nás doma velmi oblíbené. Na jejich přípravě není nic složitého.

...
Škola vaření /30.06.14
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Kuřecí špízy

Kuřecí špízy

Někdy si ráda vyzkouším, jaké to je, být kuchařkou a připravit rodině dobrý ...
Škola vaření /12.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu