Reklama
Kachna se zelím z řepy
Fotogalerie:

Kachna se zelím z řepy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 1/2 kachny
  • sůl, celý kmín
  • NA ZELÍ:
  • 1 větší červená řepa
  • 1 cibule
  • 50 g slaniny
  • sůl, pepř, cukr
  • podle chuti ocet

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme ji do vyhřáté trouby. Pečeme při 150 °C nejméně 2 hodiny. Během pečení podléváme výpekem, pokud je kachna tužší, pečeme i déle, stále podléváme.

  2. Zelí: červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosklovita. Nakonec přidáme nastrouhanou řepu, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím vody. Zelí dusíme do úplného vyvaření vody (10–15 minut). Nakonec jen dochutíme cukrem a octem a  odstavíme ze zdroje tepla. Podáváme ke kachně.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí králičí polévka

Domácí králičí polévka

Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt. Marie Šulová, Měřín
Škola vaření /21.11.12
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Sušenkové jednohubky s krémem

Sušenkové jednohubky s krémem

Žádné pečení, vše je rychle hotovo.

Zuzana Ličková, Rokycany

Škola vaření /14.06.16
Žebírka po thajsku

Žebírka po thajsku

Žebírka by měla mít po grilování pěknou hnědou kůrčičku.

Miroslava Krátká, ...

Škola vaření /02.06.16
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Jehněčí korunka

Jehněčí korunka

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /05.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu