Lenka Danišová, Jirkov
Ingredience
- 200 g hladké žitné mouky
- 100 g másla
- 150 g (1 malý kelímek) bílého jogurtu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 vejce na potření
- podle potřeby sezamová semínka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na vále vypracujeme těsto z hladké mouky, změklého másla, jogurtu a soli. Vypracujeme z něj váleček, který rozdělíme na 32 dílků. Z každého dílku vyválíme tyčinku dlouhou asi 15–20 cm. Z tyčinek umotáme preclíky a přeneseme je na plech s pečicím papírem. S těstem se velmi dobře pracuje.
-
Na plechu preclíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Uzlíky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, než zezlátnou.