Reklama
Jogurtové dalamánky z domácí pekárny
Fotogalerie:
 

Jogurtové dalamánky z domácí pekárny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pečivo, které si připravíme sami, je bezkonkurenční.

Alžběta Vaňková, Beroun

Ingredience

  • 250 ml bílého jogurtu
  • 200 ml mléka
  • 1/2 lžíce soli
  • 50 g másla
  • 100 g žitné chlebové mouky
  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 čerstvého droždí
  • podle potřeby hrubá sůl
  • podle potřeby směs semínek

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny ingredience dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme program na
    kynuté těsto.

  2. krok2

    Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále.

  3. krok3

    Těsto rozdělíme na asi 14 kousků, z nich vytvarujeme bochánky, vršek nůžkami nastřihneme do kříže, vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou ještě asi 30 až 40 minut.

  4. krok4

    Pak bochánky pomašlujeme vodou a posypeme tím, co máme rádi, použít můžeme například
    různá semínka, kmín nebo hrubou sůl. Bochánky pak pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Hotové dalamánky po vyjmutí z trouby ihned přendáme z plechu na mřížku.

Tip redakce

Droždí používám v kuchyni ráda a často, protože obsahuje spoustu minerálů a vitaminů prospěšných našemu zdraví. Pokud nemáš čerstvé droždí, můžeš klidně použít sušené.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný dort s vejci natvrdo

Slaný dort s vejci natvrdo

Na surovinách nešetřím, takže je moc dobrý. Monika Weinfurtová, Přeštice
Škola vaření /17.02.17
Bylinkové kuře

Bylinkové kuře

Dlouho jsme mamince v kuchyni jen pomáhaly. Okoukaly jsme ale spoustu věcí a nakonec jsme se...
Škola vaření /06.10.08
Katův guláš

Katův guláš

Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.
Škola vaření /13.08.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

S touto novinkou přišla moje mamka. Je to moc velká bašta, a tak jsem se ji také...
Škola vaření /21.11.08
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Zavařování mě baví. V zimě si můžeme pochutnávat a vzpomínat na krásné letní dny ...

Škola vaření /19.08.16
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama