Velmi jemné maso pečené spolu s brambory v "Pomalém hrnci", sice trošku zdlouhavé na přípravu, ale výsledek stojí za to.
Miroslava Vitoslavská, Prosenice
Ingredience
- 1 kg jehněčí kýta
- 5 stroužků česnek
- 800 g brambory
- 100 ml olej
- 100 ml voda
- 100 g anglická slanina
- 1 cibule střední
- rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř
- 1 lžička paprika červená mletá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jehněčí maso si den dopředu odblaníme a očistíme od tuku. Nakrájíme ho na silnější plátky, osolíme, opepříme a naložíme do oleje, do kterého jsme dali rozetřený česnek, papriku, nakrájenou anglickou slaninu na nudličky a bylinky.
-
Necháme aspoň jeden den odležet. Druhý den nalejeme do pomalého hrnce vodu, doprostřed dáme naložené maso a okolo něho ke kraji dáme očištěné brambory nakrájené na čtvrtky. Brambory trochu osolíme a přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
-
Vaříme pomalu na 2. stupni 6 hodin a nakonec necháme na půl hodinky zapéct v troubě, aby se nám maso z vrchu pěkně opeklo. Podáváme horké se zeleninovým salátem.