Reklama
Reklama
Jehněčí v pomalém hrnci
Fotogalerie:

Jehněčí v pomalém hrnci

Miroslava Vitoslavská
Miroslava Vitoslavská
Prosenice

Velmi jemné maso pečené spolu s brambory v "Pomalém hrnci", sice trošku zdlouhavé na přípravu, ale výsledek stojí za to.

Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Ingredience

  • 1 kg jehněčí kýta
  • 5 stroužků česnek
  • 800 g brambory
  • 100 ml olej
  • 100 ml voda
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule střední
  • rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř
  • 1 lžička paprika červená mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jehněčí maso si den dopředu odblaníme a očistíme od tuku. Nakrájíme ho na silnější plátky, osolíme, opepříme a naložíme do oleje, do kterého jsme dali rozetřený česnek, papriku, nakrájenou anglickou slaninu na nudličky a bylinky.
  2. Necháme aspoň jeden den odležet. Druhý den nalejeme do pomalého hrnce vodu, doprostřed dáme naložené maso a okolo něho ke kraji dáme očištěné brambory nakrájené na čtvrtky. Brambory trochu osolíme a přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
  3. Vaříme pomalu na 2. stupni 6 hodin a nakonec necháme na půl hodinky zapéct v troubě, aby se nám maso z vrchu pěkně opeklo. Podáváme horké se zeleninovým salátem.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové nudličky

Vepřové nudličky

Tenis mě baví, hraju ho už tři roky, třeba ze mě jednou bude profesionál. Ale ...
Škola vaření /18.06.15
Kuřecí plátky se sýrem a broskví

Kuřecí plátky se sýrem a broskví

V tomto jídle je všechno, co mi chutná, maso, ovoce i sýr.
Vratislav Tancer, ...
Škola vaření /05.08.11
Plněná kuřecí prsíčka

Plněná kuřecí prsíčka

Jednoduchá elegance

Připraveno podle receptu Karly Janovské z Čelákovic

Škola vaření /24.03.18
Máslové croissanty

Máslové croissanty

Pracné, ale velmi chutné.

Iveta Müllerová, Březina

Škola vaření /12.10.12
Taštičky s mangoldem

Taštičky s mangoldem

Podle receptu Jany Dvořákové z Prahy

Škola vaření /06.06.18
Telecí řízek s křenem

Telecí řízek s křenem

Ostrý křen mě vždycky pěkně protáhne, říká se, že podporuje trávení.

Linda ...

Škola vaření /26.08.16
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama