Reklama
Jehněčí v pomalém hrnci
Fotogalerie:

Jehněčí v pomalém hrnci

Miroslava Vitoslavská
Miroslava Vitoslavská
Prosenice

Velmi jemné maso pečené spolu s brambory v "Pomalém hrnci", sice trošku zdlouhavé na přípravu, ale výsledek stojí za to.

Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Ingredience

  • 1 kg jehněčí kýta
  • 5 stroužků česnek
  • 800 g brambory
  • 100 ml olej
  • 100 ml voda
  • 100 g anglická slanina
  • 1 cibule střední
  • rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř
  • 1 lžička paprika červená mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jehněčí maso si den dopředu odblaníme a očistíme od tuku. Nakrájíme ho na silnější plátky, osolíme, opepříme a naložíme do oleje, do kterého jsme dali rozetřený česnek, papriku, nakrájenou anglickou slaninu na nudličky a bylinky.
  2. Necháme aspoň jeden den odležet. Druhý den nalejeme do pomalého hrnce vodu, doprostřed dáme naložené maso a okolo něho ke kraji dáme očištěné brambory nakrájené na čtvrtky. Brambory trochu osolíme a přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
  3. Vaříme pomalu na 2. stupni 6 hodin a nakonec necháme na půl hodinky zapéct v troubě, aby se nám maso z vrchu pěkně opeklo. Podáváme horké se zeleninovým salátem.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky se sýrovou náplní

Karbanátky se sýrovou náplní

U nás se servírují se zeleninovým salátem. Lenka Němcová, Plňovice
Škola vaření /26.08.16
Feferonková pasta

Feferonková pasta

Používá se jako ostrá hořčice nebo do guláše.
Lenka Jeřábková, Ochoz
Škola vaření /17.09.09
Kuřecí kousky s ananasem

Kuřecí kousky s ananasem

Oblíbené jídlo našich dětí, někdy jako přílohu podávám v troubě pečené hranolky.

...
Škola vaření /26.01.17
Rizoto s masem a zelím

Rizoto s masem a zelím

Pomáhám si formičkou, aby pěkně vypadalo.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /01.02.17
Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Upečeno podle receptu

Květy Konrádové z Prahy

Škola vaření /26.03.18
Nepečený mouřenín

Nepečený mouřenín

Určitě nezapomeň vyzkoušet!
Aneta Bartušková, Bítovčice (12 let)
Škola vaření /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu