Reklama
Jednoduchý dortík
Fotogalerie:

Jednoduchý dortík

Vojtěch Miláček

Praha
Děti rády pomáhají. Tento dortík je pro ně jako stvořený.
Vojtěch Miláček, Praha

Ingredience

  • 3 vejce
  • špetka sůl
  • 130 g cukr krupice
  • 160 g mouka polohrubá
  • 2 nektarinka
  • 2 lžíce voda
  • 1 vanilkový krém v prášku
  • 6 lžic marmeláda
  • 2 lžíce čokoláda strouhaná

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků, soli a vody ušleháme sníh, který  s moukou vmícháme do žloutkové hmoty. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Pečeme při 175 °C 20 minut.
  2. Podle návodu připravíme krém. Vychladlý piškot rozřízneme a dolní plát potřeme marmeládou a trochou krému. Přiklopíme druhým plátem, potřeme krémem, ozdobíme ovocem a čokoládou, necháme vychladit.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí roláda na víně

Krůtí roláda na víně

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno.  Věra ...
Škola vaření /10.03.17
Krokodýl

Krokodýl

Dělal jsem ho dědečkovi k narozeninám.

Ondřej Červenka, Kladno

Škola vaření /18.02.17
Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Jednoduché jídlo, které zvládne na výbornou i mladá slečna, která pravidelně nevaří....
Škola vaření /05.03.12
Povidlové buchty

Povidlové buchty

Mám rád buchty. Při pečení babičce pomáhám.
Vítek Voleman, Praha
Škola vaření /17.10.11
Medvědí tlapy

Medvědí tlapy

Nezapomeň na feferonky, dodají říz.

Anna Krčmová, 14 let, Písek

Škola vaření /14.02.15
Marokánky

Marokánky

Patří mezi naše oblíbené mlsání.
Irena Poláková, Rudná
Škola vaření /02.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu