Reklama
Jarní vaječný závin
Fotogalerie:

Jarní vaječný závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mladé kopřivy dodají svěží chuť.

Dana Truhlářová, Česká Lípa

Ingredience

  • Na těsto:
  • 230 g polohrubé mouky
  • 100 g tuku
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • Na náplň:
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g uzeného masa
  • 1/2 pórku
  • trocha soli
  • 2 hrsti kopřiv
  • 1 hrst medvědího česneku
  • 3 vejce
  • na posypání sezam
  • na ozdobu čerstvá řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z mouky, tuku, jogurtu, jednoho žloutku a špetky soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme přibližně 30 minut uležet v chladu. 

  2. Na oleji orestujeme na kostičky pokrájené uzené a proužky pórku. Osolíme, trošku podlijeme a dusíme přikryté doměkka. Přidáme spařené posekané kopřivy a medvědí česnek. Na závěr vmícháme rozšlehaná vejce a počkáme, až se zatáhnou. Směs necháme trochu zchladnout, přebytečnou vodu slijeme.

  3. Těsto vyválíme na plát, poklademe hotovou směsí a zavineme. Závin potřeme zbylým rozšlehaným bílkem a posypeme sezamovými semínky.

  4. Pečeme v troubě dozlatova při 180 °C, asi 45 minut. Podáváme ještě teplé, posypané čerstvou řeřichou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pánev s mrkví a paprikou

Pánev s mrkví a paprikou

Jednoduché a velmi chutné jídlo. Lenka Kudrnová, Nejdek
Škola vaření /29.06.16
Letní vepřové

Letní vepřové

Vše je hotovo z jednoho pekáče, to je velká výhoda. 

Iva Doušová, Ostrava

Škola vaření /19.07.16
Guláš z kysaného zelí

Guláš z kysaného zelí

Chlapská pochoutka.

Miloslava Marková, Nové Město na Moravě

Škola vaření /07.10.16
Rychlé kokořezy

Rychlé kokořezy

Opravdová delikatesa pro všechny labužníky.
Jana Dumková,
Hrádek nad Nisou
Škola vaření /13.01.09
Kotlety na pivu

Kotlety na pivu

Připraveno podle receptu

Magdy Křupalové z Ostravy

Škola vaření /05.02.18
Plněná kapsa s omáčkou

Plněná kapsa s omáčkou

Večeře byla jako z drahé z restaurace.

Ivana Konvičková, Jílové

Škola vaření /05.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu