Kuřecí maso se u nás těší velké oblibě a křehká mladá kuřátka nemají konkurenci.
Veronika Řežábková, Brandýs nad Labem
Ingredience
- 2 kukuřičná kuřátka
- 2 tvrdší rohlíky
- trocha mléka na zvlhčení
- 2 žloutky
- 2 lžíce jarních bylinek (pažitka, kerblík, petrželka...)
- podle chuti sůl a pepř
- špetka muškátového oříšku
- kousek másla
- 200 g mraženého hrášku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřátka opláchneme, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zakápneme trochou mléka, přidáme žloutky, jemně posekané bylinky, sůl, pepř a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme a naplníme jí vnitřek kuřátek.
-
Kuřátka svážeme nitěmi nebo sepneme kovovými jehlami, aby nádivka držela uvnitř, poklademe je plátky másla a vložíme na pekáčku do trouby, kde je pečeme za občasného podlévání při 180 ºC dozlatova. Asi 10–15 minut před koncem pečení přidáme k masu mražený hrášek, promícháme ho s vypečenou šťávou a necháme v troubě změknout.