Reklama
Jahodový džem s mátou
Fotogalerie:

Jahodový džem s mátou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Voňavá dobrota z nejlepších darů léta.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 1/2 sáčku želírovacího prostředku 2:1 (např. želírfix)
  • 250 g cukru krystalu
  • několik snítek čerstvé máty

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Jahody omyjeme, odstopkujeme a potom pokrájíme na kousky. Nasypeme je do hrnce. Želírovací prostředek smícháme se lžící cukru a přidáme do hrnce k jahodám. Vše přivedeme k varu. 

  2. 2. Za stálého míchání vaříme asi minutu. Potom přidáme zbytek cukru a opět přivedeme k varu. Mícháme a vaříme na mírném ohni dalších 5 minut. Na poslední minutu vaření přidáme do jahod drobně nasekané lístky máty a zamícháme. 

  3. 2. Džem nalijeme do sklenic těsně pod okraj. Zavíčkujeme a skleničky otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. 


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...
Škola vaření /19.02.17
Slané košíčky s pěnou

Slané košíčky s pěnou

Zkus tento skvělý recept, jsou výborné.

Jana Vokrouhlíková, Liberec

Škola vaření /02.04.17
Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Toto jídlo se stalo naší oblíbenou rychlovkou k obědu.
holky Hrnčířovy, Horky
Škola vaření /20.10.10
Obalované plněné švestky

Obalované plněné švestky

Moc dobré cukrovíčko, které zvládneš během chviličky!
Izabela Kovaříková, ...
Škola vaření /25.02.10
Bramborový závin s uzeným

Bramborový závin s uzeným

Jako příloha se hodí špenát nebo zelí.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.09.16
Houbový závin

Houbový závin

Eva Červenková, Praha

Škola vaření /09.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu