Reklama
Jahodový dort
Fotogalerie:

Jahodový dort

Anežka Pospíšilová

Horní Černá Studnice
Bude mi 11 let a tento dort hravě zvládnu.
Anežka Pospíšilová, Horní Černá Studnice

Ingredience

  • 500 g tvaroh tučný
  • 200 ml mléko
  • 2 cukr vanilkový
  • 250 g piškoty
  • 1 kompot jahodový
  • 75 g želatina jahodová
  • na ozdobu šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V misce smícháme tvaroh‚ mléko a vanilkový cukr. Do dortové formy vrstvíme střídavě piškoty a tvarohový krém. Uděláme několik vrstev‚ nahoru dáme jahody z kompotu (bez šťávy), mohou být i čerstvé.
  2. Připravíme si želatinu dle návodu a dáme ji i dort do lednice. Když želatina částečně ztuhne (musí však být ještě tekutá), nalijeme na dort a necháme ztuhnout v ledničce.
  3. Nakonec dort ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kokosová buchta

Kokosová buchta

Tento moučník zvládne i cukrářský učedník. Kristýna Kortusová, Prachatice
Škola vaření /09.03.09
Papulky

Papulky

Houstičky plníme pomazánkou, např. šunkovou, mrkvovou či česnekovou.

Filip ...

Škola vaření /13.08.17
Kedlubnové lodičky

Kedlubnové lodičky

Na oslavě narozenin měly velký úspěch.

Jiří Kadlec, 10 let, Praha

Škola vaření /05.05.16
Sekaná ve slanince

Sekaná ve slanince

Hotovo za pár minut

Podle receptu Niny Bártové z Uherského Brodu

Škola vaření /21.01.19
Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.09.18
Vepřová kýta plněná houbami

Vepřová kýta plněná houbami

Kořenitá vůně a chuť rozmarýnu se k podzimu nádherně hodí.

Marie ...

Škola vaření /11.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu