Reklama
Reklama
Jahodové knedlíky
Fotogalerie:

Jahodové knedlíky

Alžběta Hamplová, 7 let

Praha
Sladké jahůdky mi chutnají nejvíc, ale tyhle výborné knedlíky se dají dělat i z jiného ovoce.
Alžběta Hamplová, Praha, 7 let

Ingredience

  • 250 g tvaroh
  • 250 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • dle potřeby máslo na pomaštění
  • na posypání cukr moučkový
  • 25 jahody

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvaroh, vejce, polohrubou mouku a špetku soli smícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme dva válečky, které rozdělíme na stejné dílky.
  2. krok2 Z dílků tvoříme placičky, do kterých vkládáme ovoce. Knedlíky vaříme 5–7 minut v mírně osolené vodě. Podáváme posypané moučkovým cukrem (případně tvarohem) a polité máslem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Paprika může být uzená. Stanislava Lůšová, Most
Škola vaření /03.11.18
Palačinky s borůvkami

Palačinky s borůvkami

Mám moc ráda sladká jídla, ráda je i vařím.
Kristýna Slámová, Karviná
Škola vaření /22.12.08
Nadýchaná roláda s mandlemi

Nadýchaná roláda s mandlemi

Je lehká, ke kávě prostě báječná. Mimo jahodovou sezonu můžeš zkusit ...

Škola vaření /15.06.16
Guláš z kysaného zelí

Guláš z kysaného zelí

Chlapská pochoutka.

Miloslava Marková, Nové Město na Moravě

Škola vaření /07.10.16
Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky

Občas nám maminka dovolí, abychom si pod dohledem připravily samy nějakou dobrotu.
...
Škola vaření /20.10.09
Koláč s uzeným

Koláč s uzeným

Uzené třeba s bramborovou kaší je výborné. Proč ale tuhle kombinaci nepojmout ...

Škola vaření /12.06.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama