Reklama
Jahodové knedlíky
Fotogalerie:

Jahodové knedlíky

Alžběta Hamplová, 7 let

Praha
Sladké jahůdky mi chutnají nejvíc, ale tyhle výborné knedlíky se dají dělat i z jiného ovoce.
Alžběta Hamplová, Praha, 7 let

Ingredience

  • 250 g tvaroh
  • 250 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • dle potřeby máslo na pomaštění
  • na posypání cukr moučkový
  • 25 jahody

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvaroh, vejce, polohrubou mouku a špetku soli smícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme dva válečky, které rozdělíme na stejné dílky.
  2. krok2 Z dílků tvoříme placičky, do kterých vkládáme ovoce. Knedlíky vaříme 5–7 minut v mírně osolené vodě. Podáváme posypané moučkovým cukrem (případně tvarohem) a polité máslem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Dobře připravená křidýlka jsou častokrát mnohem lepší než sušší maso z kuřecích ...
Škola vaření /19.09.16
Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Jíme všechno, co mamka uvaří, ale těstoviny máme ze všeho nejraději. Uvař si naši ...
Škola vaření /27.09.11
Zdravá kokosová palačinka

Zdravá kokosová palačinka

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /02.06.18
Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...

Škola vaření /23.08.17
Kuřecí prsa na moštu

Kuřecí prsa na moštu

Vanda Spurná, Chropyně

Škola vaření /21.02.18
Italské filé

Italské filé

Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Alena Koukalová, Sezimovo Ústí

Škola vaření /17.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu