Reklama
Jablkový závin
Fotogalerie:

Jablkový závin

Miloslava Čiháková

Bušanovice
Pečeme ho doma odedávna.
Miloslava Čiháková, Bušanovice

Ingredience

  • Těsto
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžíce cukr pískový
  • 8 lžic mléko
  • 500 g mouka hladká
  • 250 g máslo
  • 1 žloutek
  • jablka Náplň
  • 6
  • trocha strouhanka
  • dle chuti ořechy
  • dle chuti rozinky
  • dle chuti cukr skořicový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme kvásek. Necháme vykynout, přidáme další suroviny a zpracujeme těsto, které dáme na teplé místo asi na hodinu kynout.
  2. Po vykynutí rozdělíme těsto na čtyři díly. Každý vyválíme a posypeme strouhankou. Nahoru nastrouháme jablka, přidáme nasekané ořechy, rozinky a posypeme skořicovým cukrem. Zavineme, potřeme vejcem a pečeme při 180 °C 20 minut.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda

Hodí se třeba ke smaženým topinkám.   Jana Zelinková, Plzeň
Škola vaření /04.09.16
Pečené kuřecí stehno  s hráškem

Pečené kuřecí stehno s hráškem

Kdo má rád, ozdobí osmaženou slaninou.

Romana Cibulková, Hodonín

Škola vaření /11.10.16
Tlačenka mortadela

Tlačenka mortadela

Výborná pochoutka na studené mísy.

Helena Macková, Vsetín

Škola vaření /06.01.17
Sýrovo-rybí špízek

Sýrovo-rybí špízek

Smažený pokrm není příliš zdravý, ale pokud jsou jeho součástí ryby a zelenina, ...

Škola vaření /23.02.12
Buchta à la Klárka

Buchta à la Klárka

Tuhle buchtu vymyslela Klárka, které je 8 let.
Iveta Bužková, Frýdek-Místek
Škola vaření /25.06.10
Květák s omáčkou

Květák s omáčkou

Zbožňuji kombinaci špenátu a sýra. Hodí se i k těstovinám.
Ladislav ...
Škola vaření /16.11.09
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama