Reklama
Jablkové lívance
Fotogalerie:

Jablkové lívance

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou báječně nadýchané, děti je milují. Kdykoli je připravím, okamžitě zmizí.

Linda Hradecká, Rakovník

Ingredience

  • 80 g ovesných vloček
  • 200 ml mléka
  • 3 jablka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 80 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • na smažení olej
  • na posypání cukr moučka a skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. K namočeným vločkám přidáme vejce, cukr, mouku, špetku soli a nastrouhaná jablka.

  2. krok2

    Pečlivě promícháme. Těsto by mělo být polohusté. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky nebo naopak rozředíme mlékem.

  3. krok3

    Na pánvi rozpálíme olej, na něj lžící klademe těsto a tvarujeme malé placičky. Opékáme z každé strany dozlatova, celkem asi 3 minuty. Na talíři posypeme moučkovým cukrem a skořicí.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí guláš s plackami

Krůtí guláš s plackami

Placky jsou skvělé samy o sobě a jako příloha nabízejí další spoustu ...
Škola vaření /21.07.16
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Omáčku provoní i mletý hřebíček a badyán.

Alena Krátká, Hodonín

Škola vaření /16.09.16
Karbanátky s kuskusem

Karbanátky s kuskusem

Díky kuskusu jsou nadýchané. 

Jolana Grygarková, Brno

Škola vaření /26.10.16
Twister – plněné tortilly

Twister – plněné tortilly

Místo řízečků použij párky, při dietě nasucho grilovaná kuřecí prsa.
Ivana ...
Škola vaření /18.11.10
Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Léto mám rád – i právě díky borůvkám, které svou skvělou chutí oživí každý ...

Škola vaření /22.09.13
Dýňové gnocchi se špenátem

Dýňové gnocchi se špenátem

Tyhle domácí jsou mnohem lepší než kupované. Výsledek tě překvapí. 

Romana ...

Škola vaření /10.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu