Reklama
Jablkové lívance
Fotogalerie:

Jablkové lívance

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou báječně nadýchané, děti je milují. Kdykoli je připravím, okamžitě zmizí.

Linda Hradecká, Rakovník

Ingredience

  • 80 g ovesných vloček
  • 200 ml mléka
  • 3 jablka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 80 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • na smažení olej
  • na posypání cukr moučka a skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. K namočeným vločkám přidáme vejce, cukr, mouku, špetku soli a nastrouhaná jablka.

  2. krok2

    Pečlivě promícháme. Těsto by mělo být polohusté. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky nebo naopak rozředíme mlékem.

  3. krok3

    Na pánvi rozpálíme olej, na něj lžící klademe těsto a tvarujeme malé placičky. Opékáme z každé strany dozlatova, celkem asi 3 minuty. Na talíři posypeme moučkovým cukrem a skořicí.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Langoše

Langoše

Oběd, který dělám raději z dvojité dávky. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Škola vaření /20.01.17
Bramborový závin s uzeným

Bramborový závin s uzeným

Jako příloha se hodí špenát nebo zelí.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.09.16
Sýrové mističky plněné zeleninovým salátkem

Sýrové mističky plněné zeleninovým salátkem

Salátek je prima, ale křupavé sýrové mističky jsou naprosto úžasné!

Ivana Černá, ...

Škola vaření /23.08.16
Hovězí na mrkvi a rajčatech

Hovězí na mrkvi a rajčatech

Hovězí maso dodá sílu a energii.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /15.08.16
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Dá se jíst i k večeři nebo na snídani.


Klárka Pejchalová, 11 let, Praha

Škola vaření /28.03.17
Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.09.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu