Reklama
Jablečný koláč
Fotogalerie:

Jablečný koláč

Anežka a Ema Horkých

Praha
Moučníky máme rády a práce v kuchyni nás baví. Když mamka nemá čas, upečeme si samy.
Anežka a Ema Horkých, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 360 g mouka hladká
  • 5 vejce
  • 340 g cukr krupice
  • 300 g máslo
  • 2 hrsti ořechy sekané
  • 3 hrsti rozinky
  • 1 lžička skořice
  • 1 prášek do pečiva
  • 400 g jablka
  • špetka sůl
  • Poleva
  • 200 g čokoláda hořká
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce s cukrem šleháme, dokud nezbělají. Potom postupně vmícháme hladkou mouku, rozpuštěné máslo, nastrouhaná jablka, skořici, ořechy, hrozinky a špetku soli. Přimícháme kypřicí prášek.
  2. krok2 Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané větší formy a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C 50 minut.
  3. krok3 Připravíme si polevu. Čokoládu nalámeme na kousky, dáme do misky, přidáme olej a rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vychladlý koláč nakrájíme na porce a každý servírovaný kousek důkladně přelijeme čokoládovou polevou.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané artyčoky

Zapékané artyčoky

Podávej s opečenou bagetou Uvnitř střapaté růžice se ukrývá lahůdka, kterou si ...
Škola vaření /04.10.18
Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Je to pikantní polévka pro silné jedince.
Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /10.07.12
Rozmarýnové kuřátko

Rozmarýnové kuřátko

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Škola vaření /05.10.16
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Krkonošský bramborový koláč

Krkonošský bramborový koláč

Vždy mne překvapí, kolik druhů makovců vůbec existuje. My máme ale nejraději ten ...

Škola vaření /12.11.17
Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Petr Kamarád, Praha
Škola vaření /21.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu