Reklama
Jablečné lívanečky
Fotogalerie:

Jablečné lívanečky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Ivety Novákové ze Zlína

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 300 ml podmáslí
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 2 jablka
  • na smažení olej
  • SKOŘICOVÉ MÁSLO:
  • 100 g másla
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Přidáme vejce, podmáslí, máslo a vše promícháme.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a vmícháme do těsta.

  3. Na oleji smažíme malé lívanečky. Zatím si připravíme ochucené máslo.

  4. Povolené máslo promícháme s třtinovým cukrem a skořicí. Ještě teplé lívanečky potřeme připraveným skořicovým máslem.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paprika s hořčičným dipem

Paprika s hořčičným dipem

Je to můj vlastní nápad, jídlo jsem dělala už několikrát a osvědčilo se. ...
Škola vaření /25.10.16
Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Dobře připravená křidýlka jsou častokrát mnohem lepší než sušší maso z kuřecích ...

Škola vaření /19.09.16
Lilkové jednohubky

Lilkové jednohubky

Je mi deset let, peču je pro sebe i pro tátu.

Aneta Titzová‚ Brno

Škola vaření /02.03.13
Nepečený dort

Nepečený dort

Ráda mlsám a spoustu dobrot si umím připravit úplně sama.
Michaela Machačová, ...
Škola vaření /27.10.08
Dračí sendvič

Dračí sendvič

Vyrobil jsem ho mamce k narozeninám.
Míša Richter (9 let), Rudná
Škola vaření /19.10.10
Ořechový řez

Ořechový řez

Je to moučník, který si určitě oblíbíš.
Petra Maňáková, Bílovec
Škola vaření /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu