Reklama
Hrušková marmeláda
Fotogalerie:

Hrušková marmeláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zavařování mě baví. V zimě si můžeme pochutnávat a vzpomínat na krásné letní dny plné slunce.

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 1 kg hrušek
  • 500 g třtinového cukru
  • asi 2 cm zázvoru
  • 2 svitky skořice
  • 1 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince, vložíme do mísy a zasypeme cukrem. Takto připravené je dáme přes noc do chladu.

  2. krok2

    2. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme, z citronu vymačkáme šťávu.

  3. krok3

    3. Druhý den hrušky s cukrem rozmixujeme, dáme do hrnce se širším dnem a přidáme skořici, zázvor a šťávu z citronu. Vše zamícháme a necháme zvolna vařit do zhoustnutí, trvá to přibližně půl hodiny.

  4. 4. Potom kápneme trochu džemu na talířek a dáme na pár minut do lednice. Zjistíme tak, jaká bude jeho konzistence po zchladnutí. Pokud je potřeba, ještě chvíli povaříme.

  5. 5. Vyjmeme skořici a džem naplníme do čistých sklenic. Sklenice zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto je necháme do vychladnutí a potom uchováme v lednici, vydrží až 4 týdny.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žebírka pečená na pivu

Žebírka pečená na pivu

Důležitá je doba pečení, měla by být co nejdelší, aby se chutě pěkně prolnuly. ...
Škola vaření /13.09.16
Noky s houbovým ragú

Noky s houbovým ragú

Dana Uhlářová, Humpolec

Škola vaření /16.03.20
Grilovaná panenka s plněnými bramborami

Grilovaná panenka s plněnými bramborami

Vynikající pochoutka.

Lucie Strakošová, Trnávka

Škola vaření /16.04.11
„Lázeňské” telecí ragú

„Lázeňské” telecí ragú

Zeleninou ani vínem nikdy nešetřím.

Sylvie Nebřenská, Újezd u Brna

Škola vaření /03.04.17
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Kuře z jedné pánve

Kuře z jedné pánve

Podle receptu

Mileny Olivové z Rožnova pod Radhoštěm

Škola vaření /03.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu