Reklama
Hrachová polévka s krutony
Fotogalerie:

Hrachová polévka s krutony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Polévky jsme si doma oblíbili. Já je mám nejraději jako sytou večeři.

        Štěpán Nosil, 7 let, Praha

Ingredience

  • 100 ml olivový olej
  • 200 g mrkev
  • 150 g petržel
  • 150 g celer
  • 500 g zelený sušený hrách (namočíme do vody na 24 hodin)
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • sůl podle chuti
  • špetka barevného pepře
  • 4 stroužky česnek (nejlépe český)
  • 1 hrst nasekaná petrželová nať
  • 1 hrst nasekaná saturejka
  • 1,5 l voda
  • Krutony:
  • 4 plátky chléb
  • 50 ml olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do většího hrnce nalijeme olivový olej, zahřejeme a vysypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Orestujeme. Přidáme scezený hrách a zalijeme ho vroucí vodou. Vaříme doměkka. 

  2. krok2

    Přidáme kurkumu, pepř, sůl, prolisovaný česnek. Povaříme. V závěru přidáme zelené koření – petrželku a saturejku. Hotovou polévku rozmixujeme jen nahrubo. Podáváme s chlebem opečeným na oleji.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Štrúdl naslano

Štrúdl naslano

Závin můžeš jíst teplý nebo studený. A připravit ho zvládne opravdu každý. ...
Škola vaření /18.11.10
Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev.

Vladimíra ...

Škola vaření /31.10.14
Těstoviny s dýňovou omáčkou

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Klára Macurková, Liberec

Škola vaření /22.10.19
Rohlíkové špízy

Rohlíkové špízy

Rád běhám venku a chodím s mamkou a taťkou na kroužek mladých hasičů. To pak musím ...

Škola vaření /12.02.17
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Dana Kunertová, Domažlice

Škola vaření /14.01.19
Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Vždycky se hodí, když si člověk umí sám připravit něco dobrého.
Milan Tyl, ...
Škola vaření /10.02.10
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama