Reklama
Hovězí roláda s hlívou ústřičnou
Fotogalerie:

Hovězí roláda s hlívou ústřičnou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo vývaru můžeme na podlití pečeně použít pivo.

Jana Kolochová, Plzeň

Ingredience

  • 1 cibule
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 2 rohlíky
  • trocha oleje
  • 1 vejce
  • 1 hrst hladké petrželky
  • dle chuti sůl a pepř
  • 500 g hovězího masa z kýty
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 500 ml vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Hlívu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. 

  2. krok2

    Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm půl nakrájené cibule a hlívu. Orestovanou směs ještě horkou přidáme k nakrájeným rohlíkům, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. 

  3. krok3

    Z masa nakrájíme 2 pláty a z obou stran je naklepeme, mírně je osolíme a opepříme, poklade me plátky slaniny, rozprostřeme nádivku a stočíme do rolády. Rolády pěkně
    převážeme nití. 

  4. Na pánev dáme trochu oleje, rolády na něm z každé strany opečeme a odložíme stranou. Na výpeku z rolád orestujeme druhou půlku cibule, maso vrátíme do hrnce, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a necháme dusit asi jednu hodinu. 

  5. Pak maso vyndáme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, společně ještě chvíli povaříme a dochutíme. Před podáváním odstraníme nit a maso nakrájíme na plátky. Podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bůček pečený s meruňkami

Bůček pečený s meruňkami

Každému masu trocha piva jen prospěje. Libor Pokorný, Ostrava
Škola vaření /28.07.17
Drůbeží játra s tymiánem

Drůbeží játra s tymiánem

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /02.02.18
Katův guláš

Katův guláš

Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.
Škola vaření /13.08.17
Bílá zelná polévka

Bílá zelná polévka

Vaříme ji u nás v jižních Čechách.
Pavlínka Libová, Tábor
Škola vaření /25.03.10
Těstoviny s dýňovou omáčkou

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Klára Macurková, Liberec

Škola vaření /22.10.19
Brokolicový krém

Brokolicový krém

Uvařit rodině něco dobrého pro mě není vůbec žádný problém. Polévky máme rádi ...
Škola vaření /09.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu