Místo vývaru můžeme na podlití pečeně použít pivo.
Jana Kolochová, Plzeň
Ingredience
- 1 cibule
- 200 g hlívy ústřičné
- 2 rohlíky
- trocha oleje
- 1 vejce
- 1 hrst hladké petrželky
- dle chuti sůl a pepř
- 500 g hovězího masa z kýty
- 8 plátků anglické slaniny
- 500 ml vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Hlívu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky.
-
Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm půl nakrájené cibule a hlívu. Orestovanou směs ještě horkou přidáme k nakrájeným rohlíkům, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
Z masa nakrájíme 2 pláty a z obou stran je naklepeme, mírně je osolíme a opepříme, poklade me plátky slaniny, rozprostřeme nádivku a stočíme do rolády. Rolády pěkně
převážeme nití. -
Na pánev dáme trochu oleje, rolády na něm z každé strany opečeme a odložíme stranou. Na výpeku z rolád orestujeme druhou půlku cibule, maso vrátíme do hrnce, zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a necháme dusit asi jednu hodinu.
-
Pak maso vyndáme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, společně ještě chvíli povaříme a dochutíme. Před podáváním odstraníme nit a maso nakrájíme na plátky. Podáváme s vařeným bramborem.