Reklama
Hovězí na víně s parmazánem
Fotogalerie:

Hovězí na víně s parmazánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mám ráda, když pokrm chutná a také pěkně vypadá.

Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 750 g zadního hovězího masa
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • na opékání masa olej
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 2 větvičky tymiánu
  • 700 g brambor
  • 4 plátky másla
  • 50 g parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Hovězí maso opereme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm. Maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. krok2

    2. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. V hrnci rozpálíme lžíci oleje a maso na něm osmahneme ze všech stran do zlatohněda. Potom ho vyjmeme, přidáme další lžíci oleje a osmahneme cibuli s mrkví, až začnou mírně hnědnout, na poslední minutu přidáme nadrcený česnek. Do hrnce potom přidáme maso, víno, vývar, bobkový list a celé větvičky tymiánu. Kastrol přiklopíme poklicí a necháme zvolna dusit asi 2,5 až 3 hodiny do úplného změknutí masa.

  3. krok3

    3. Mezitím uvaříme brambory v celku do poloměkka. Necháme je mírně zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Po dokončení z masa vyjmeme bobkové listy a větvičky tymiánu, vše přendáme do zapékací mísy. Plátky brambor na maso úhledně vyskládáme, abychom maso celé přikryli. Brambory osolíme a poklademe kousky másla. Dáme péct do trouby předehřáté na 220 °C. Přibližně 20 minut zapékáme. V polovině doby posypeme povrch parmazánem a vrátíme do trouby.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená vejce v košíčcích

Zapečená vejce v košíčcích

Vejce máme u nás rádi na jakýkoli způsob. Blanka Jirásková, Tachov
Škola vaření /07.04.17
Plněné žampiony s vejci

Plněné žampiony s vejci

Večeře pro celou rodinu

Podle receptu Dominiky Liškové z Olomouce

Škola vaření /22.02.20
Zahradníkův špíz

Zahradníkův špíz

Zeleninka by měla být trochu osmahlá, tak je nejlepší.

Alena Štrougalová, ...

Škola vaření /14.11.16
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Vláčné sýrové koláčky

Vláčné sýrové koláčky

Vendula Chrzová, Litvínov
Škola vaření /08.11.18
Jahodový dort

Jahodový dort

Bude mi 11 let a tento dort hravě zvládnu.
Anežka Pospíšilová, Horní Černá Studnice
...
Škola vaření /27.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu