Když se houby povaří, budou snáze stravitelné.
Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 hrnky povařených lesních hub
- podle chuti sůl a pepř
- trocha kmínu
- 1 listové těsto
- trocha hladké mouky na posypání
- 200 g anglické slaniny
- 4 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme nakrájené povařené houby, které osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme asi 20 minut. Pak vmícháme rozšlehaná vejce. Směs necháme vychladnout.
-
2. Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme obdélníkový plát. Poklademe anglickou slaninou, na ni rozprostřeme houby a stočíme jako klasický štrúdl. Potřeme vodou a posypeme kmínem. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.