Reklama
Holandské řízky
Fotogalerie:

Holandské řízky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zažitá klasika.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 600 g mletého vepřového boku (nejlépe libový bez kůže)
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti muškátový oříšek
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 vejce
  • 300 g nahrubo strouhaného sýra (eidam nebo ementál)
  • na obalení vejce, hladká mouka a strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem a poctivě do něj vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme ji asi na hodinu odpočinout do chladu. Poté si nastrouháme na hrubém struhadle sýr a jen ho lehce spojíme s masovou směsí. 

  2. 2. Z hotové směsi tvoříme koule, které poté v dlani zmáčkneme do oválu. Uprostřed hranou ruky uděláme po celé délce rýhu (to proto, aby se nám řízek při smažení uprostřed nenafukoval a zůstal po celé ploše stejně vysoký). Takto připravené mleté řízky obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě  rozpáleného oleje a podáváme nejlépe s bramborovou kaší. 

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se zelím

Jídlo je chutné a příprava jednoduchá. Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /16.11.09
Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

S přípravou mi pomáhala mamka. Mladší bráška byl nadšený z veselé polévky.
...
Škola vaření /11.08.08
Vepřové na kokose

Vepřové na kokose

Pikantní večeře, kterou jsem uvařil mámě.

Petr Troudička, 15 let, České ...

Škola vaření /29.01.17
Svačinka s krůtím masem

Svačinka s krůtím masem

Libuše Družková, Brno

Škola vaření /25.06.19
Slané rohlíčky s náplní

Slané rohlíčky s náplní

Ideální k pivu, určitě budou hitem každé párty.

Kristýna Zemanová, Maleč

Škola vaření /25.08.17
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

U nás jsme všichni "omáčkoví".

Jana Capouchová, Havlíčkův Brod

Škola vaření /07.04.12
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama